Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

2018, είμαστε έτοιμοι!

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,
Αυτό το βιντεάκι, που έφτιαξε η ομάδα του Avaaz, έχει γίνει viral! Είναι μια γερή δόση ελπίδας και αγάπης για το 2018. Θα βοηθήσεις να το διαδώσουμε και να σκορπίσουμε τη χαρά σε όλο τον κόσμο; Δες το εδώ και διάδωσέ το:
 Υπάρχει και μια άλλη οπτική για το 2017

Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά έγινε και κάτι υπέροχο: Οι
κινητοποιήσεις χτύπησαν κόκκινο! Ποτέ δεν ήμασταν πιο περήφανοι για το κίνημά μας -- τόσο για το Avaaz όσο και για εκείνους και εκείνες με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες.
Ανακόψαμε την άνοδο της Ακροδεξιάς σε αρκετές χώρες, χαλάσαμε σχεδόν όλα τα μεγαλεπήβολα σχέδια του «Τραμπισμού», ανοίξαμε την καρδιά μας στους πρόσφυγες, κερδίσαμε μεγάλες μάχες για την προστασία του πλανήτη και κατατροπώσαμε τοξικούς εχθρούς όπως η Monsanto και ο Ρούπερτ Μέρντοχ.


Το σημαντικότερο όμως είναι το ΠΩΣ τα καταφέραμε όλα αυτά.
Όχι με φόβο, θυμό και χειραγώγηση… αλλά με αγάπη, ελπίδα και ευφυΐα. Είμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε και, βήμα-βήμα, χτίζουμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε. Και τον χτίζουμε ΜΑΖΙ.

2018, είμαστε έτοιμοι!!!

Με ελπίδα για το νέο έτος και απέραντη ευγνωμοσύνη για όλους εσάς, τους υπέροχους ανθρώπους που κάνατε εφικτά όλα αυτά,


Ricken, Emma, Fatima, Alice, Nana, Σπύρος, Nataliya, Danny και όλη η ομάδα του Avaaz.


Υ.Γ.
Ίσως νιώθεις απελπισία …γιατί όντως, οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί. Αλλά αν εγκαταλείψουμε την ελπίδα, τι άλλο μάς απομένει; Οι πρόγονοί μας αντιμετώπισαν μεγαλύτερες δυσκολίες με πολύ λιγότερα εφόδια. Η γενιά μας λοιπόν δεν θα το βάλει κάτω. Σου στέλνουμε αμέτρητη αγάπη! Κι ας είμαστε προσεκτικοί με τα ΜΜΕ που θα παρακολουθούμε φέτος. Η Ακροδεξιά και η κυβέρνηση της Ρωσίας έχουν ΣΤΟΧΟ να μολύνουν με κυνισμό τους πολίτες που συμμετέχουμε στα κοινά -- διαδίδοντας ψεύτικες ειδήσεις (ειδικά στο Facebook) που γκρεμίζουν την ελπίδα και την εμπιστοσύνη που έχουμε στη δημοκρατία, τους θεσμούς, την ενημέρωση και μεταξύ μας. Σ’ αυτό το άρθρο της Guardian θα βρεις τα στοιχεία για αυτό που λέμε (στα Αγγλικά). Γι' αυτό, το 2018 ας αγωνιστούμε έξυπνα για όλα όσα αγαπάμε!!!