Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

«Κόλαση» στα Εξάρχεια – Καίνε αυτοκίνητα -Βροχή μολότοφ και γκαζάκια

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/episodeia-2-750x375.jpg
Σε 22 προσαγωγές έχει προχωρήσει έως τώρα η αστυνομία για τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ομάδες ατόμων που φορούν κουκούλες και κράνη, συνεχίζουν να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη,
Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζόρτζ και Καλλιδρομίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών.
Επίσης, τα άτομα αυτά έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιές, ενώ έκαψαν αυτοκίνητο στην οδό Μπουμπουλίνας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.
Επεισόδια όμως έχουμε αυτή την ώρα και στην Θεσσαλονίκη όπου μετά την ολοκλήρωση της πορείας των αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία κατέληξε στην Καμάρα, περίπου 200 άτομα μπήκαν στον χώρο του ΑΠΘ.
Πριν από λίγο, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετάνε πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται παραταγμένες μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε βροχή από βόμβες μολότοφ.
Η αστυνομία απάντησε, κάνοντας χρήση χημικών.