Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ο Πανιώνιος «άλωσε» τη Λεωφόρο - Η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή

 Ο Πανιώνιος πέρασε από τη Λεωφόρο, 1-0 τον Παναθηναϊκό
Ο Πανιώνιος έκανε την έκπληξη και υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε ήττα έπειτα από είκοσι αγώνες στη Λεωφόρο. Η «χρυσή αλλαγή» του Μιχάλη Γρηγορίου, Φιορίν Ντουρμισάι, σκόραρε 12 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (73΄) και ο Πανιώνιος έφυγε με το τεράστιο «διπλό» (0-1), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Χωρίς να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία, οι «κυανέρυθροι» ήταν αυτοί που έβγαιναν με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, ενώ αμυντικά δεν κινδύνευσαν καθόλου. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβηκαν κάπως στη μεσαία γραμμή, πίεσαν περισσότερο τους αντιπάλους τους, αλλά ήταν εντελώς αναποτελεσματικοί., ενώ από τον πάγκο ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε τις λύσεις που θα ήθελε για να βοηθήσει την ομάδα του.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, στο 73΄ ο Ντουρμισάι πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή κι «εκτέλεσε» τον Διούδη, για να δώσει προβάδισμα στον Πανιώνιο (1-0). Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 76΄ με τον Άλτμαν (κεφαλιά άουτ).
 Μετά το γκολ του Πανιωνίου, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού από τη «13»άρχισαν να βρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη, μόνο που ορισμένοι φίλοι του «τριφυλλιού» αντέδρασαν και τους αποδοκίμασαν, με την ένταση να κορυφώνεται στη συνέχεια. Κάποιοι οπαδοί έφυγαν από το πέταλο και πήγαν στην εξέδρα των επισήμων. Για λίγα λεπτά, η κατάσταση ξέφυγε, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να έρχονται στα χέρια. Ευτυχώς, το ξύλο δεν γενικεύτηκε κι η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Χουλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Σιλά (46΄ Ρέις), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (46΄ Χίλιεμαρκ), Καμπέσας (70΄ Εμμανουηλίδης), Άλτμαν, Μολίνς ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Χατζησαφί, Μπανανά, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (84΄ Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Σπιριντόνοβιτς (70΄ Μασούρας), Γεσίλ (61΄ Ντουρμισάι).
======
Στην πρώτη θέση της κατάταξης στην Super League παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία σε αγώνα για την 13η ημέρα, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού με τέρματα του Λιβάγια στο 52΄ και του Αραούχο στο 66΄. Η ΑΕΚ έφθασε τους 27 βαθμούς, έναντι 26 του Ολυμπιακού και 25 του ΠΑΟΚ που την καταδιώκουν.
Η ομάδα του Χιμένεθ κράτησε εύκολα το υπέρ της σκορ, αφού ο Λεβαδειακός είχε το πρώτο του σουτ στο 87΄ με τον Μητρόπουλου (άουτ) ενώ στο 90΄ ο Μπακασέτας είχε δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Την μεγαλύτερη ευκαιρία του πάντως έχασε ο Λεβαδειακός στις καθυστερήσεις του αγώνα, με πλασέ του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή και παράλληλα το αήττητο που είχε στην έδρα του έπαψε να υφίσταται.
Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Ζαραδούκας (59΄ Σουμπίνιο), Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μπελκαζουανί (87΄ Ιωαννίδης), Γιουσούφ, Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Νιάσε (55΄ Γιακουμάκης) AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες (77΄ Κονέ), Λιβάγια (87΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (73΄ Μπακασέτας), Αραούχο.
=========
Ισόπαλο 2-2 έληξε το ματς της Λαμίας με τον Παναιτωλικό. Μετα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα του Ρότσα στο 12΄ και του Ντιας στο 24΄, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 69΄ με τον Ακόστα και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με τέρμα του Βουό.
Η Λαμία έκανε την ανατροπή και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας μετά από ένα δραματικό 90λεπτο, αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην εκπνοή του αγώνα. 

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μπεχαράνο του Παναιτωλικού με δεύτερη κίτρινη και ο Ακόστα με απευθείας κόκκινη, για μια αψιμαχία που είχαν, ενώ λιγο αργότερα αποβλήθηκε κα ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος και την υπεράσπιση της εστίας των γηπεδούχων στα τελευταία δευτερόλεπτα ανέλαβε ο Παντελιάδης.
Λαμία (Μπάμπης Τενές): Παπαδόπουλος, Κουτρουμάνος (29΄ Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Κουκόλης (42΄ Βουό), Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (62΄ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον. Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τσεναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα (70΄ Κλέσιο), Μάζουρεκ (75΄ Τσοκάνης), Μοράρ (79΄ Μαρκόβσκι), Ντίας.
==========
Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς της Λάρισας με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 13η αγωνιστική της Super League, με τέρματα του Ναζλίδη στο 5΄ με πέναλτι και του Κόντε στο 55΄.
Το αποτέλεσμα βάσει της εμφάνισης των δύο ομάδων κρίνεται δίκαιο, ενώ κατάφεραν να προσθέσουν στη συλλογή της από έναν πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

*Πρωτοπόρος στάθηκε για μία ακόμη φορά η ομάδα της Λάρισας, αφού στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ οι παίκτες της φόρεσαν φανέλες που έγραφαν «Μάνδρα 23 Νεκροί Ντροπή», στο μπροστινό μέρος τους, σε μια πρωτοβουλία για τα θύματα των πλημμυρών, με κοινωνική ευαισθησία που συνηθίζει να παίρνει ο σύλλογος της Θεσσαλίας.
Τον Ιανουάριο του 2016 στο ματς με τον Αχαρναικό για την footbal league< είχαν κάνει οι παίκτες της καθιστική διαμαρτυρία σε μια συμβολική κίνηση για το δράμα των προσφύγων που πνίγονταν στο Αιγαίο.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (82΄ Μασούρας), Ντέλετιτς (73΄Περόνε), Ναζλίδης, Λεοζίνιο (87΄ Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν. ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Μπέριος, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (51΄ Τζημόπουλος), Γιάκος (90΄ Σκόνδρας), Μανθάτης, Σολτάνι (81΄ Μπετρά), Κόντε.
========
 Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Πλατανιάς - Ατρόμητος (19:30).
Οι αγώνες της 13ης ημέρας της Super League:

Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 4-0
(20', 55' Μανιάς, 29' Τόνσο, 45' Καλτσάς)

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3
(25΄-αυτογκόλ Ντε Λούκας, 33΄ Μακ , 62΄ Κρέσπο)

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 3-1
(31΄ Ελαμπντελαουί, 80΄, 90+4 Ανσαριφάρντ / 23΄ Ελμπάζ)

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 0-1
(73' Ντουρμισάι)

Λαμία-Παναιτωλικός 2-2
(69΄ Ακόστα, Βουό 90+7 / 12΄ Ρότσα, 24΄ Ντίας)

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(5΄-πέν. Ναζλίδης / 55΄ Κόντε)

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2
(52΄ Λιβάγια, 66΄ Αραούχο)

Πλατανιάς-Ατρόμητος 4/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(Σε 13 αγώνες)
1. ΑΕΚ 27
2. Ολυμπιακός 26
3. ΠΑΟΚ 25
4. Ατρόμητος 21 -12αγ
5. Πανιώνιος 19
6. Αστέρας Τρίπολης 18
7. Ξάνθη 17
8. ΠΑΣ Γιάννινα 16
9. Παναθηναϊκός 15
. Λεβαδειακός 15
. Λαμία 15
12. Παναιτωλικός 14
. ΑΕΛ 14
14. Απόλλων Σμύρνης 11
. Κέρκυρα 11
16. Πλατανιάς 6 -12αγ

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς