Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Τετράστερος Αστέρας διελυσε την Κέρκυρα


Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πιο άνετη φετινή του νίκη, διέλυσε την πολύ κακή Κέρκυρα με 4-0, με τον Μανιά να πετυχαίνει δύο τέρματα και να... ξεσπά. Φάνηκαν ξεκάθαρα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Φαίακες από το καλοκαίρι, όπως και η πολύ καλή δουλειά του Σάββα Παντελίδη στην ομάδα της Τρίπολης.την οποία παρέταξε  με  4-2-3-1. Από την άλλη, ο Αλέκος Βοσνιάδης, κατέβασε ένα 4-5-1 όπως και κόντρα στον Ολυμπιακό. 
Ο Αστέρας Τρίπολης κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι κι έδειξε πως
θα είναι το αφεντικό. Στο 17 απείλησε με τον Μανιά και στο 20' ο ίδιος σκόραρε πιάνοντας άμυνα και Γιαννακόπουλο στον... ύπνο για το 1-0. Εννέα λεπτά αργότερα, ήρθε ένα λάθος από την άμυνα της Κέρκυρας και πιο συγκεκριμένα τον Αρτυματά (σ.σ. έπαιξε κατ' ανάγκη στόπερ) με τον Τόνσο να παίρνει την μπάλα, να περνάει και τον γκολκίπερ των Φαιάκων και να γράφει εύκολα το 2-0.
Το... μαρτύριο του πρώτου ημιχρόνου δεν τελείωσε εκεί για την Κέρκυρα. Στο 45' και πάλι οι μεσοεπιθετικοί του Αστέρα έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα, ο Καλτσάς βγήκε στην πλάτη αυτής, ο Γιαννακόπουλος έκανε πολύ λανθασμένη έξοδο με τον Έλληνα επιθετικό να τον περνάει και να διαμορφώνει το 3-0.

Όπως είναι λογικό, στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά με τον Αστέρα όμως να προλαβαίνει να σκοράρει και τέταρτη φορά! Στο 55' ο Τσιλιανίδης με τακουνάκι πέρασε στον Μανιά ο οποίος και πάλι δεν δυσκολεύτηκε να βρεθεί απέναντι στον Γιαννακόπουλο και να κάνει το 4-0.
Από εκείνο το λεπτό κι έπειτα ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε κι απλά όλοι περίμεναν να φτάσει το 90ο λεπτό. Η Κέρκυρα δεν απείλησε στιγμή παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ (3 τελικές σε όλο το ματς!) και ο Αστέρας πανηγύρισε την πιο εύκολη φετινή του νίκη.
Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ (78' Μπέρτος), Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο, Τσιλιανίδης (56' Ισνάλντο), Μανιάς (65' Δουβίκας)
Κέρκυρα (Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς, Κρητικός (46' Ζορμπάς), Γεωργίου (46'Σπίνουλας), Σοϊλέδης, Γκομές, Παμλίδης, Σιόντης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν (69' Ντιόγκο)