Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Τσίπρας: Δεν εκβιάζομαι, δεν φοβάμαι τίποτα

Κόντρα στη Βουλή: Πλήρης στήριξη Τσίπρα σε Καμμένο [Live]
Την δική του οπτική όσον αφορά το πολυσυζητημένο deal με την Σαουδική Αραβία για την πώληση βλημάτων έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός, τόνισε πως "είναι επιλογή μου να βρίσκομαι εδώ. Δεν πρόκειται να ανεχτώ καμία συκοφαντία η γραφικότητα. Έχετε ξεπεράσει τα όρια του γραφικού με αυτά που κάνετε. Την προηγούμενη βδομάδα φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το ταξίδι στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες ήταν ταξίδι δικαιολογία για να μην παρίσταμαι στις μεγάλες αποκαλύψεις που πρόκειται να κάνετε. Από τι να ξεφύγω; Να δραπετεύσω από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς που τα λέτε ούτε αυτοί που τα γράφουν τα πιστεύουν.
»Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα κ. Μητσοτάκη. Όταν έρχονται συνεργεία τηλεοπτικά στο γραφείο μου δεν κρύβω τίποτα. Εσείς να δω πού θα κρύψετε όλα όσα πρέπει να κρύψετε... Εγώ δεν ξεσκονίζω το γραφείο μου όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία. Εσείς να δω τι ξεσκόνισμα θα κάνετε για την Siemens και τον Κήρυκα Χανίων. Και τα Ε9 που δεν έχετε καταθέσει ακόμα. Μετακόμιση θα κάνετε αν έρθει τηλεοπτικό συνεργείο. Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα.
»Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Γι' αυτό και δεν φοβάμαι τίποτα. Όχι να απολογηθώ, αλλά να αποκαλύψω το παιχνίδι σας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο στόχος σας και ο σχεδιασμός σας.
»Εδώ και 15 ημέρες ένα συντονισμένο κρεσέντο ΜΜΕ σάς καθοδηγεί...
»Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο. Δεν θελετε να χτυπήσετε τον Καμμένο. Θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση.
»Βλέπετε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε. Δεν θα φτάσουμε μόνο στο τέλος της θητείας μας, αλλά θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές. Βλέπετε κ. Μητσοτάκη ότι το κλίμα αλλάζει. Τον Σεπτέμβρη του 2019 θα γίνουν εκλογές. Κρατηθείτε μέχρι τότε.
»Όταν θα πρέπει να αναμετρηθούμε εσείς θα έχετε μόνο επιχείρημα την καταστροφολογία. Εμείς τότε θα έχουμε πετύχει και θα έχουμε όραμα για την επόμενη ημέρα. Αυτό φοβάστε.
»Τι ακριβώς νομίζετε; Ετσι πέφτουν οι κυβερνήσεις. Από τους βαρόνους της παραδικαστικής εξουσίας;
»Προσπαθείτε να τα καλύψετε όλα στο σκοτάδι, αλλά εμείς θέλουμε το φως. 15 ημέρες το μόνο που ακούει ο ελληνικός λαός είναι άναρθρες κραυγές και σκόρπιες λέξεις. Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί και ποιον κατηγορείτε.
»Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά με έναν εξουσιοδοτημένο από την Σ. Αραβία. Ο πρέσβης μας στο Ριάντ επεδίωξε να δείξει ότι δεν είναι ο εκλεκτός της πρεσβείας αλλά εκλεκτός του κ. Καμμένου.

»Το βασικό σας επιχείρημα κ. Μητσοτάκη είναι ότι η πρεσβεία στο Ριάντ μάς προειδοποίησε να μην προβούμε σε αυτή τη διαδικασία. Όμως κ. Μητσοτάκη ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη.
»Να καλέσουμε το κ. Λοβέρδο να μας φέρει τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ από τότε που οι μίζες πέρναγαν και σφύριζαν σαν χαλάζι.
»Ο κ. Παπαδόπουλος, ήρθε τον Μάιο του 2016 και παρουσίασε την εξουσιοδότηση που είχε από τον διευθυντή εξοπλισμών του υπ. Άμυνας της Σ. Αραβίας. Κάναμε τις διαδικασίες για να διαπιστώσουμε την αυθεντικότητα αυτής της εξουσιοδότησης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπάρχει έγγραφο για την επικύρωση της εγκυρότητας της εξουσιοδότησης. Υπήρξε απάντηση από τη Σ. Αραβία. Στις 17 Νοεμβρίου του 2016 υπήρξε επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση από τον διευθυντή επιτροπής των εξοπλισμών. Η πρεσβεία μας στο Ριάντ στις 17 Νοεμβρίου γνωρίζει ότι έχουμε να κάνουμε με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας.
»Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό, αλλά είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Η αλληλογραφία του ΥΠΕΞ γίνεται με άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα.
»Εσείς στηρίζετε την παραφιλολογία σας στην άποψη του πρέσβη μας στο Ριάντ. Ανέτρεξα στα τηλεγραφήματα αυτά. Δεν τα καταθέτω στα πρακτικά, αλλά θα δώσω τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να έρθει στο ΥΠΕΞ και να τα διαβάσει.
»Ο Καμμένος προσπάθησε να πάρει περισσότερα χρήματα για το ελληνικό δημόσιο».