Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Εμφάνιση pnv1.jpg 
Το Φανάρι επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Ο κ. Βούτσης εξέφρασε συγκίνηση, τιμή και σεβασμό, καθώς είναι η πρώτη φορά, την τελευταία δεκαετία, που Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής επισκέπτεται το Φανάρι.
Ο κ. Βούτσης εξήρε το ρόλο που διαδραματίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στη σημερινή, πολύ κρίσιμη, περίοδο για όλη την
ανθρωπότητα, και στο διάλογο σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οικολογίας και γενικώς διεθνών σχέσεων, για την Ε.Ε, καθώς και για τα δυσεπίλυτα προβλήματα στην αποσταθεροποιημένη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, στα οποία ο κ. Βαρθολομαίος «έχει αφήσει το αποτύπωμά του».
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στην Αγία Σοφία,  «ένα τόπο ιστορικό, μνημειώδη, πολιτισμικό, θρησκευτικό από κάθε άποψη, που αφήνει τη δικιά του διαχρονική σημασία στις καρδιές, στην ιστορία και τις παραδόσεις μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.  Επισήμανε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση διαχρονικά είναι κοντά στα πραγματικά ζωντανά και δίκαια αιτήματα που θα προσδώσουν όλα τα αξιακά και ιστορικά δίκαια».
«Πάντοτε αισθανόμεθα αυτή την εγγύτητα» απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε: «Η Αθήνα πάντοτε στηρίζει τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία αλλά και γενικότερα τις Ορθόδοξες εκκλησίες, είμαστε ευγνώμονες και μπορούμε να πούμε ότι οι στόχοι μας συμπίπτουν. Υπηρετούμε όλοι τον άνθρωπο, την παγκόσμια ειρήνη, ο καθένας από το μετερίζι του και με τους δικούς του τρόπους και τα μέσα τα οποία διαθέτει. Εμείς περισσότερο με πνευματικά μέσα, εσείς με πολιτικά μέσα, τις διεθνείς και διπλωματικές σχέσεις που έχει η Ελλάδα και κάθε κράτος».
Ο κ. Βούτσης παρακάθησε σε γεύμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο, ενώ αύριο θα επισκεφθεί την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Ζωγράφειο Λύκειο.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης