Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της μεγάλης καταστροφής στη Δυτική Αττική τήρησε η Βουλή των Ελλήνων

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική κράτησε σήμερα το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής κατά την έναρξη της Ειδικής τιμητικής Συνεδρίασής της για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης ανοίγοντας τη συνεδρίαση τόνισε ότι η αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει με συστηματικό τρόπο εντός και εκτός Βουλής. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ενώ διαρκεί το τριήμερο πένθος που έχει κηρυχθεί για τα θύματα της καταστροφής -δεν είναι μόνο θεομηνία- που συνέβη στη Δυτική Αττική, σήμερα έχουμε την ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την εξέγερση του Νοέμβρη.
Θα ήθελα να σας πω ότι θα τηρήσουμε, βεβαίως, ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, για τους δεκαέξι συμπολίτες μας. Υπάρχουν, δυστυχώς, και τέσσερις αγνοούμενοι ακόμα, από αυτή την καταστροφή που συνέβη.
Δεν έχει νόημα να γίνει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, μια ειδική συζήτηση. Ήδη από προχθές στις Επιτροπές, από πλευράς των κομμάτων, υπήρξαν κάποιες πρώτες πινελιές. Η αποτίμηση θα γίνει με έναν πιο σωστό και συστηματικό τρόπο και από τις πολιτικές δυνάμεις και εκτός και εντός της Βουλής.
Επειδή όμως μιλάμε για αριθμούς και είπαμε για τους δεκαέξι νεκρούς και τους τέσσερις αγνοούμενους, να μην ξεχνάμε και έναν άλλον αριθμό, τα οκτακόσια χιλιόμετρα που, από ό,τι φαίνεται, είναι τα ρέματα τα οποία έχουν μπαζωθεί στη χώρα μας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Υπάρχουν τα σχέδια και οι αποτυπώσεις. Γι’ αυτό είπα ότι δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για θεομηνίες. Δεν είναι εκ θεού αυτά τα οποία μας συμβαίνουν.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και στους πληγέντες γενικότερα της περιοχής.
Παρακαλώ πολύ να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.»