Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/pasok-purovolismoi-1000.jpg
Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγη ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Παραμένουν άγνωστες μέχρι τώρα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπήρξαν πυροβολισμοί, αρκετοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και όπως ήταν φυσικό, ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στα γραφεία, άγνωστοι, διερχόμενοι με ΙΧ αυτοκίνητο, άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων και της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το κτίριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί. Αστυνομικοί ψάχνουν το κτήριο για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κάλυκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 κάλυκες βρέθηκαν στην συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου οι οποίες εικάζεται ότι προέρχονται από καλάσνικοφ.
Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται μέσα στα γραφεία.
Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η επίθεση είχε στόχο τα ΜΑΤ ή τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Όπως δήλωσε ο Παυλος Χρηστίδης στην ΑΝΤ1: «Δεχτήκαμε μια επίθεση. Μας σόκαρε όλους. Κάθε εβδομάδα έχουμε περιστατικά. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον ΣΚΑΙ μίλησε για επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ με όπλο. «Κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια σειρά στην ασφάλεια των πολιτών, είναι ευτύχημα είναι το γεγονός πως δεν έχουμε θύματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ένας από τους σκοπούς που βρισκόταν στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με την οδό Διδότου, είδε στη συνήθη κάτω πλευρά, στη συμβολή της Ζωδόχου Πηγής και Μεταξά ένα άτομο να φέρνει το χέρι σε θέση βολής χωρίς όμως να βλέπει κάποιο όπλο κι έδωσε το σύνθημα της κάλυψης. Σε κλάσματα οι συνάδελφοι του βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο και λίγα κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα, ο τρομοκράτης πυροβόλησε πέντε με 6 φορές, χωρίς ευτυχώς να πετύχει τον στόχο του . Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης κρατούσε πιστόλι, πιθανών τοκάρεφ.
Για μια ακόμα φορά τρομοκράτης μιας τέτοιας ενέργειας αποχώρησε ανενόχλητος, καθώς δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις περιφερειακά για να πραγματοποιήσουν επιχείρηση σύλληψης.