Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ολυμπιακός από ατσάλι, κράτησε στο μηδέν την Μπαρτσελόνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
 Μια από τις πιο μεγάλες βραδιές της ευρωπαϊκής του ιστορίας έζησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κράτησε στο μηδέν (0-0) την Μπαρτσελόνα και πανηγύρισε με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο του βαθμό στη φετινή του παρουσία στους ομίλους του Champions League. Το ψυχωμένο συγκρότημα του Τάκη Λεμονή κοίταξε στα μάτια την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και με το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα στις «αποσκευές» του, πηγαίνει στη Λισαβόνα για να... παίξει τα
ευρωπαϊκά ρέστα του κόντρα στη Σπόρτινγκ.
Ήταν δεδομένο ότι θα βλέπαμε ένα σχήμα πολύ κοντά σε αυτό που είχαμε δει στη Βαρκελώνη από την πλευρά του Ολυμπιακού. Εν τέλει είδαμε ένα ακόμα πιο συντηρητικό πλάνο τον Τάκη Λεμονή. Με τον Φιγκέιρας να παίζει χαφ-εξτρέμ μπροστά από τον Κούτρη στο πρώτο μέρος και μπροστά από τον Ομάρ στο δεύτερο. Και ταυτόχρονα έβαλε φορ τον Φορτούνη.
Το πλάνο λειτούργησε. Ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε την πίεση που ένιωσε στο «Καμπ Νόου» και στις δύο-τρεις φάσεις που έφτιαξε η Μπαρτσελόνα είχε και πάλι τον Προτό σε σπουδαία βραδιά (στο 3' ο Σεμέδο, στο 20' ο Μέσι, στο 28' ξανά Μέσι).
Ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και 2-3 φάσεις που θα μπορούσε να βρει γκολ. Στο 15' ο Ουμτιτί πρόλαβε τελευταία στιγμή το πλασέ του Ομάρ και στο 37' ο Φορτούνης μετά από σπουδαία αντεπίθεση του Ολυμπιακού δεν τελείωσε σωστά την φάση με αποτέλεσμα να μπλογκάρει ο Τερ Στέγκεν.
 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έβγαλε κάποια φάση (θα μπορούσε να απειλήσει στα δύο στημένα στο 59' και στο 60' αλλά δεν τα κατάφερε) και έτσι έβαλε ως στόχο να τελειώσει το παιχνίδι με την «λευκή» ισοπαλία. Και το κατάφερε. Για αρκετούς λόγους. Και για την αστοχία-ατυχία της Μπάρτσα (πλασέ άουτ ο Μέσι στο 62', δοκάρι ο Σουάρες στο 80') και για την κλάση του Προτό (σπουδαία επέμβαση στο 91' στο σουτ του Μέσι) αλλά και για την αυτοσυγκέντρωση κι αυτοθυσία που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Κούτρης, μετά το εφιαλτικό βράδυ στη Βαρκελώνη απέναντι στο Ντελοφέου, πήρε την ρεβάνς του στο Καραϊσκάκη. Μποτία (κυρίως) και Ενγκελς έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ταχτσίδης και Ρομάο έδωσαν πολλές μάχες, έδωσαν την απαραίτητη σκληράδα στα χαφ και κάλυψαν αρκετά χιλιόμετρα.
Ο Καρσελά δεν βοήθησε, ο Φιγκέιρας δεν ήταν καλός (ούτε και κακός) και ο Φορτούνης προσπαθούσε να βρει την μία στιγμή που θα έκανε την ζημιά. Στο τέλος ο Ολυμπιακός κράτησε. Και πήρε τον βαθμό, που τον κρατάει ζωντανό με τις όποιες ελπίδες του απομένουν για τον όμιλο...
Ολυμπιακός (Τ. Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (Ζιλέ), Καρσελά (78' Πάρντο), Φιγκέιρας, Φορτούνης
Μπαρτσελόνα (Ερ. Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπούσκετς, Σουάρεθ (75' Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Σέρχι Ρομπέρτο (45'+1' Ντεουλοφέου), Μέσι, Σουάρες


http://sportdog.gr/storage/photos/c_1050px_600px/201710/1785649.jpg Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τίμησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την προσφορά του στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τεχνικός αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ είχε αναρτηθεί κι ένα μεγάλο πανό, που έγραφε «Ερνέστο σε ευχαριστούμε για όλα».

* Στο 84’ φίλαθλος του Ολυμπιακού εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της ασφαλείας του γηπέδου και εισέβαλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να φωτογραφηθεί με τον Σουάρες και τον Μέσι.
 Έτσι, στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης», όταν πήγε να χτυπήσει ένα κόρνερ για την Μπαρτσελόνα, είδε ξαφνικά έναν άγνωστο να το τον πλησιάζει, να τον αγκαλιάζει, να τον φιλά .και αφού επέστρεψε στη θέση του, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/scale_n_crop_812x457/public/article/2017-11/1785685.jpg?itok=V0txXlCuhttp://www.sport24.gr/viral/article4912394.ece/BINARY/w620/lemonis2.jpg
Βαλβέρδε: Θα ήθελα να περάσουμε εμείς και ο Ολυμπιακός «Ήταν εξαιρετικός αμυντικά και δεν μας άφησε να σκοράρουμε»


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για το πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού που δεν επέτρεψε στην Μπάρτσα να σκοράρει και έμεινε έτσι στο μηδέν.
Το πως βλέπει την κατάσταση μετά το 0-0: Λοιπόν η πρόθεσή μας ήταν εξαρχής να κερδίσουμε. Είχαμε πολλές φάσεις αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Ο Ολυμπιακός είχε τον κόσμο του που του έδινε ώθηση από την αρχή και ήταν εξαιρετικός αμυντικά. Θέλουμε την πρόκριση και θα κοιτάξουμε να πάρουμε έστω έναν βαθμό στο επόμενο ματς για να προκριθούμε ως πρώτοι.
Τον Μπουσκέτς και τον Παουλίνιο σε άλλους ρόλους στο γήπεδο: Ίσως η τάση του Παουλίνιο είναι να παίζει πιο μπροστά και ο Μπουσκέτς πιο πίσω. Ίσως να ήταν σε παράλληλη γραμμή. Αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο. Ο αντίπαλος στο 2ο μέρος ήταν αρκετά πίσω και ήταν δύσκολο να κρατηθούν οι γραμμές.
Τον Σουάρες και την ανάγκη να βάλει γκολ απόψε για να... ξεμπουκώσει: Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Το γκολ κάποιες φορές είναι ίσως ένα εκατοστό πιο δεξιά ή πιο αριστερά. Το καλό είναι ότι κάνουμε πολλές φάσεις και όταν κάνεις τόσες φάσεις θα έρθει και το γκολ.
Το τι έζησε στο γήπεδο Καραϊσκάκη και το συναίσθημά του: Η διαφορά είναι ότι αυτό το κλίμα όσο ήμουν εδώ το κλίμα το είχα υπέρ μου. Τώρα το είχα εναντίον μου. Οι υπόλοιποι στην ομάδα δεν το ήξεραν τόσο αν και ξέρουμε γενικά πόσο παθιασμένα ζουν το ποδόσφαιρο και τα ευρωπαϊκά ματς οι οπαδοί του Ολυμπιακού.
Το εάν ήταν θετικό το αποψινό αγωνιστικό δείγμα: Εμένα μου άρεσε πολύ η εικόνα και η προσπάθεια της ομάδας. Πάντα φυσικά πρέπει να προσαρμόζεσαι στις απαιτήσεις. Σήμερα το ματς ήθελε να κρατάμε τις θέσεις μας. Ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα ήταν που ήμασταν κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η ομάδα ήταν πολύ κοντά σε κάθε φάση. Μας έλλειψαν τα καλά τελειώματα. Όμως γενικά μου άρεσε πολύ το πνεύμα της ομάδας.
Το πως είδε τον Ολυμπιακό: Καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά). Φυσικά ήταν κλειδί η απόδοση του Ολυμπιακού με πολύ καλή και συγκροτημένη άμυνα που δεν μας άφησε να σκοράρουμε. Με διαρκή αλληλοκάλυψη και σωστή στηριξη των παικτών. Πρέπει να το λέμε και αυτό. Ότι το σημερινό αποτέλεσμα έχει να κάνει και με την απόδοση του αντιπάλου.
Την κατάσταση του τραυματία Σέρχι Ρομπέρτο: Έχει ένα μυϊκό πρόβλημα. Δεν ξέρουμε ακόμα. Αύριο θα γίνουν οι εξετάσεις για να δούμε τον βαθμό του προβλήματος. Ευχαριστώ (σ.σ. στα ελληνικά).
Νωρίτερα, συγκινημένος από την υποδοχή των φίλων του Ολυμπιακού ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και εκεί στάθηκε μετά τη λήξη του αποψινού αγώνα.  «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Αγαπάω τον κόσμο και με αγαπά.  Θα ήταν φυσιολογικό να φερθούν έτσι στον δικό τους προπονητή ή όταν ήμουν εγώ εδώ, αλλά να δείξουν τόση αγάπη στον προπονητή μιας άλλης ομάδας, ο οποίος ήρθε εδώ για να νικήσει τη δική τους, δείχνει την ποιότητα και τον τρόπο που ξέρουν να συμπεριφέρονται. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα και με την βοήθεια του κόσμου κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα. Τον συγχαίρω.  Θα ήθελα να περάσουμε εμείς και ο Ολυμπιακός. Έχουμε όμως και οι δύο ομάδες πολύ δρόμο ακόμα», σχολίασε στην κάμερα του Cosmote TV.

Λεμονής: Για ένα μικρό θαύμα «Θα το κυνηγήσουμε με τη Σπόρτινγκ»

O Tάκης Λεμονής τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του κόντρα στην Μπαρτσελόνα και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να συνεχίσει στο Champions League!
«Να είμαστε ρεαλιστές. Απέναντι σε αυτή την ομάδα πρέπει να λειτουργήσουν όλα τέλεια. Είχαμε ένα κέρδος, πέρα από την ισοπαλία, ότι μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ζεστάναμε πάλι τον κόσμο και αυτό σημαντικό» τόνισε αρχικά ο Τάκης Λεμονής μιλώντας στην κάμερα της Cosmote Sports.
Σε ερώτηση για τα διαφορετικά πρόσωπα που δείχνει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του, ο προπονητής του επισήμανε: «Διαφωνώ ότι έχουμε διακύμανση στην απόδοση μας. Και στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό, είχαμε την μπάλα αλλά δεν κάναμε φάσεις. Το ξέρουμε από την αρχή της χρονιάς το πρόβλημα που υπάρχει. Το δουλεύουμε»
Τέλος σχετικά με την συνέχεια στον όμιλο ο Τάκης Λεμονής είπε: «Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα από πρώτη αγωνιστική κυνηγάς ένα μικρό θαύμα για το Europa League. Σήμερα ήταν καλή μέρα για μας και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι ένα γκολ. Όσο για την συνέχεια, γιατί όχι; Θα το κυνηγήσουμε με τη Σπόρτινγκ. Γενικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει αλλαγή στην ατμόσφαιρα. Δουλεύουμε με τους παίκτες ένα μήνα, δεν είναι εύκολο από τώρα να αλλάξουν πολλά».