Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ο Λιβάγια έστειλε την ΑΕΚ στην κορυφή στο 95' 1-1 με τον Παναθηναϊκό

 Ο Λιβάγια έστειλε την ΑΕΚ στην κορυφή στο 95'
Με γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ανέβηκε μόνη -προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μετά από 11 αγωνιστικές. 

 Τα δεδομένα του ντέρμπι άλλαξαν πολύ νωρίς από ένα... εκτός προγράμματος γκολ. Στο 10΄ ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ και προς γενική έκπληξη ο Μολέντο πήδηξε εντελώς μόνος για την κεφαλιά με την οποία έγραψε το 1-0. Η ευκολία με την οποία σκόραρε, έκανε συμπαίκτες και αντιπάλους να... κοντοσταθούν μέχρι να δείξει ο διαιτητής το κέντρο του γηπέδου.
Ισως κάποιο σφύριγμα από την εξέδρα να επηρέασε την αντίδραση της άμυνας, που ούτως ή άλλως χρεώνεται αυτήν την απίστευτη αδράνεια. Από το σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός άφησε την πρωτοβουλία και τους χώρους στην ΑΕΚ η οποία έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γαλανόπουλο στο 26΄, είχε τον έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με «πράσινο» προβάδισμα. Εκείνο που βασάνιζε τον Ουζουνίδη, όμως, ήταν η απώλεια του Μολέντο, του κορυφαίου αμυντικού του, ο οποίος τραυματίστηκε λίγο μετά το ημίωρο και αποχώρησε...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι πιο απειλητικοί. Στο 63΄ ο Λιβάγια έχασε απίστευτη ευκαιρία μετά από ασταθή απόκρουση του Βλαχοδήμου, τη στιγμή που ο Χιμένεθ προσπαθούσε με διορθωτικές κινήσεις (Λάζαρος, Αϊντάρεβιτς) να βελτιώσει το δημιουργικό κομμάτι της λειτουργίας της ΑΕΚ.

Στο 80΄ ο Μολίνς είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, αλλά η προσπάθειά του ήταν... τραγική κι έτσι η ΑΕΚ συνέχισε να ελπίζει όμως στα τελευταία λεπτά επιτέθηκε ανορθόδοξα και με πανικό που μεταφέρθηκε και στον πάγκο (αποβολή Χιμένεθ στο 85΄). 

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ακόμα μία πολύτιμη νίκη στην έδρα του, ο Μάρκο Λιβάγια είπε την τελευταία λέξη. Στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε εξαιρετική πάσα του Αϊντάρεβιτς, εκτέλεσε και η μπάλα αφού βρήκε στον Χουλτ και πήρε περίεργη τροχιά, κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο (37΄ Κουτρουμπής), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (67 Αλτμαν), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μολίνς (90+2΄ Ρέις)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71΄ Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (67΄ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54΄ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.