Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Στις διαδικασίες της 7ης ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης



 Εμφάνιση received_1457550201009492.jpeg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις διαδικασίες της έβδομης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης  συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, με την Αντιδήμαρχο Διοικητικού Οικονομικού - Α.Α. Μαρία Πρωτοπαππά.
Η Συνέλευση διεξήχθη στην πόλη Sindelfingen της Γερμανίας από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2017, παρουσία 480 συμμετεχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών, εκ των οποίων 185 Ελλήνων Αυτοδιοικητικών και μελών της
Γερμανικής Κυβέρνησης.
Εμφάνιση received_1457548974342948.jpegΣτα πλαίσια της συνέλευσης, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας, με θεματικές που αφορούν στην οικονομία, την τοπική και περιφερειακή διοίκηση, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τη νεολαία και την κοινωνία των πολιτών, όπου αναδείχθηκαν καλές πρακτικές και έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο την ισχυροποίηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή κοινής Διακήρυξης από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και εκπροσώπους φορέων της Γερμανικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή, μεταξύ άλλων επισημάνθηκε η σημασία της δημιουργίας μιας κοινής Πολιτικής Επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμφωνήθηκε η δημιουργία έκθεσης για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων από τους ελληνικούς και γερμανικούς Δήμους και Περιφέρειες, όπως επίσης, τη δημιουργία του Ελληνογερμανικού Γραφείου Νέων. Τη διακήρυξη συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Έπαρχος του Schwäbisch Hall Gerhard Bauer, ο Αντιπρόεδρος Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας R. Kehle και ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Π. Παπαδόπουλος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων