Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Mε "σφαγή" του Αστέρα Τρίπολη...Ατρόμητος στο Περιστέρι

Νίκη και... κορυφή για τον Ατρόμητο 
Με τον διαιτητή Στυλιαρά να κλέβει -με αρνητικό τρόπο- την παράσταση, ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μετά από 7 αγωνιστικές.
Μια γκολάρα και δύο αποβολές-φάντασμα! Αυτές οι λίγες λέξεις συνοψίζουν την εικόνα του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά, να δημιουργούν ευκαιρίες και να ανοίγουν το σκορ στο 28΄ με «οβίδα» του Μάντσον έξω από την περιοχή. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά αίφνης βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω της αποβολής του Καλτσά στο 38΄.

Μεγάλο λάθος του διαιτητή Στυλιάρα, που τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή για φάουλ που έκανε ο συμπαίκτης του, Γιαννούλης, και μάλιστα η χρήση της κίτρινης (δεύτερη για τον Καλτσά) ήταν αυστηρή.

Προφανώς ο διαιτητής από την Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, αφού στο 62΄ υπέπεσε σε αντίστοιχο σφάλμα, πάλι με «θύμα» παίκτη του Αστέρα. Η (δεύτερη) κίτρινη κάρτα στον Ιγκέσιας δεν υπάρχει... πουθενά στους κανονισμούς και δικαίως διαμαρτυρήθηκε ο αρχηγός του Αστέρα.

Ουσιαστικά το ματς είχε τελειώσει, καθώς με εννέα παίκτες δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι, παρά μόνο το τελικό υπέρ του Ατρόμητου σκορ. Αυτό δεν διαφοροποιήθηκε, αφού οι γηπεδούχοι... έσπασαν τα δοκάρια (63΄ Ουάρντα, 75΄ και 80΄ Ντιγκινί).
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (54΄ Μπουσούλαζιτς), Ουμπίδες, Βασιλακάκης (67΄ Ντάουντα), Ντιγκινί, Ουάρντα, Μανούσος (90+4΄ Βασιλείου).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο (55΄ Μανιάς), Ισνάλντο (55΄ Μαντίντα), Δουβίκας (65΄ Κυριακόπουλος).
Επιθετική ανακοίνωση για τη διαιτησία του Στυλιαρά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο εξέδωσε ο Αστέρας Τρίπολης.
«Ο Αστέρας σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις εξαγγελίες για κάτι καινούργιο στο ποδόσφαιρο και στη διαιτησία, επέλεξε μέχρι σήμερα να μην τοποθετηθεί δημόσια παρότι αδικήθηκε κατάφωρα στους αγώνες με ΠΑΣ, Λαμία και Ολυμπιακό.

Υπάρχουν όμως προκλητικά διαιτητικά λάθη τα οποία σε εξοργίζουν. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να καυτηριάσουμε το... χοντρό στιλιάρι που έριξε ο "κύριος" Στυλιαράς στην ομάδα μας στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Σε κρίσιμα χρονικά σημεία φρόντισε να αποδεκατίσει τον Αστέρα. Αρχικά απέβαλε εντελώς αναίτια τον Καλτσά με δεύτερη κίτρινη, για φάουλ που έκανε ο Γιαννούλης! Στη δε περίπτωση της αποβολής του Ιγκλέσιας εξάντλησε προκλητικότατα την αυστηρότητά του.

Το... στιλιάρι που έφαγε η ομάδα μας στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν τόσο χοντρό που δυστυχώς θα έχει συνέπειες και στον αγώνα με τον Πανιώνιο, καθώς ο Αστέρας θα στερηθεί δύο βασικούς του ποδοσφαιριστές.

Καληνύχτα κύριε Στυλιαρά...»



=============
Την πρώτη εντός έδρας νίκη του στη φετινή Super League (και πρώτη μετά το «διπλό» της πρεμιέρας στην Τρίπολη) πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 3-1 του Πλατανιά χάρη στα γκολ των Κόντε (12΄), Τζημόπουλο (36΄) και Χαλκιαδάκη (39΄), στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής.
Ο Πλατανιάς αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και κατάφερε να προηγηθεί στο 7ο λεπτό με μακρινό σουτ του Γκρζέλτσακ, όμως η απάντηση του «Άγιαξ» ήταν άμεση, καθώς στο 12΄ ο Κόντε (που νωρίτερα είχε χάσει καλή ευκαιρία με άστοχη κεφαλιά) κατάφερε από πλάγια θέση να «νικήσει» τον Κοκκαλά και να ισοφαρίσει.
Σταδιακά ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 36΄ «πήρε κεφάλι» στο σκορ, χάρη σε κεφαλιά του Τζημόπουλου από κόρνερ του Ναδάλες. Τρία λεπτά αργότερα, από βαθιά μπαλιά του Ναδάλες, ο Χαλκιαδάκης έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και σούταρε στην κίνηση, «γράφοντας» το 3-1.
Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν σε κανένα σημείο ικανοί να ανατρέψουν την κατάσταση και ο ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε εύκολα τη νίκη, χάνοντας μάλιστα ευκαιρίες με τον Γιάκο και τον Ναδάλες να αυξήσει κι άλλο το δείκτη του σκορ.
Μάλιστα, ο Πλατανιάς τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντικαμονά (86΄) που χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο.