Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Γιάννη Μανιάτη : "Μεγάλη και Σύγχρονη Παράταξη"

Άρθρο του Γιάννη Μανιάτη στην AthensVoice:
http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/03/11/565799/snapshot/maniatis-giannis.jpgΖητώ την έγκριση  των προοδευτικών πολιτών, για τη νέα αρχή μιας Μεγάλης και Σύγχρονης Παράταξης. Αυτό απαιτεί βαθιές ανατροπές, ξεκινώντας από τα πρόσωπα. Οι σημερινές ηγεσίες του χώρου, ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Δεν θα ξεκολλήσουμε από το στάσιμο άθροισμα του 8% αν δεν αλλάξουμε τις ηγεσίες, που ήδη δοκιμάστηκαν.

Νέα Παράταξη, χωρίς Νέα Ηγεσία δεν γίνεται. Θέλουμε όμως νέο ηγετικό πρόσωπο με κοινωνικά ένσημα, με ένσημα δουλειάς, αλλά και με πολιτική ταυτότητα. Όχι ηγεσία των κομματικών εργαστηρίων, όχι ηγεσία του θολού πολιτικού στίγματος.
Με καθαρό σχέδιο, θα χτίσουμε τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, τη Σοσιαλδημοκρατία της Παραγωγής. Η κρίση μας δίδαξε ότι Αναδιανομή χωρίς Παραγωγή δεν γίνεται. Η σύγχρονη Ελλάδα ή θα γίνει Παραγωγική, ή δεν θα έχει μέλλον. Μόνο η Παραγωγή θα μας ξαναδώσει Εθνική Αξιοπρέπεια και Νέα Κοινωνική Συνοχή. Έχουμε τις πηγές πλούτου και το ανθρώπινο κεφάλαιο για να κάνουμε τη χώρα μας, σύγχρονο παραγωγικό πρότυπο του Ευρωπαϊκού Νότου.
Για να πετύχουμε όμως τη Νέα και Μεγάλη Παράταξη, δημιουργό της Παραγωγικής Ελλάδας, χρειαζόμαστε καθαρούς πολιτικούς στόχους:
Πρώτος πολιτικός στόχος, η Νέα Παράταξη να γίνει Προοδευτικός Πρωταγωνιστής. Να πάρουμε τα ηνία, να γίνουμε η βασική δύναμη του Προοδευτικού Κινήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ οπισθοδρόμησε τον προοδευτικό χώρο, τον εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και τον διέσυρε ιδεολογικά. Είμαι ταγμένος στην αναγέννηση του προοδευτικού κινήματος, γι’ αυτό μιλώ για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις επόμενες εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία ν’ αλλάξουμε τους προοδευτικούς συσχετισμούς, να δώσουμε λύση στους αναποφάσιστους προοδευτικούς πολίτες, να κάνουμε τη Νέα Παράταξη, πρωταγωνιστή του προοδευτικού κινήματος.
Δεύτερος πολιτικός στόχος, η Νέα Παράταξη να γίνει Εναλλακτικός Πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό. Τώρα θα γίνουμε η Εναλλακτική Λύση, ο Προοδευτικός Πόλος του Νέου Πολιτικού Συστήματος. Ανατρέπουμε τον κατεστημένο ρόλο της Συμπληρωματικής Λύσης που πιστεύουν, ή που θέλουν για μας. Εμείς θα ανακόψουμε τον Συντηρητισμό και θα ακυρώσουμε την καταστροφική αυτοδυναμία που επιδιώκει η ΝΔ.
Τρίτος πολιτικός στόχος, η διαφύλαξη κι ενίσχυση της Παραταξιακής Ενότητας, που είναι το κλειδί της νέας πορείας. Η Ενότητα είναι πάνω από τις διαφορές μας. Γι’ αυτό προτείνω, όλοι οι συνυποψήφιοι να δεσμευτούμε προκαταβολικά και με σαφήνεια, ότι την επομένη της εκλογής, η πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας, θα είναι η συγκρότηση Ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Νέου Φορέα, με την ουσιαστική συνένωση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΔΗΣΥ - ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Το έχω ήδη προτείνει από τα μέσα του 2016. Αυτή θα είναι και η πρώτη συμβολική και ουσιαστική σφραγίδα για την ενωτική και δυναμική πορεία της Νέας Προοδευτικής Παράταξης. 

http://www.athensvoice.gr/politiki/megali-kai-syghroni-parataxi 


Γιάννης Μανιάτης