Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δοκιμαστική λειτουργία Μητρώου Πολιτών -Τι πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι (εγκύκλιος)

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια εγγράφων του και στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ενεργειών του για την ομαλή μετάβαση των υπηρεσιών Ληξιαρχείου των Δήμων στη λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος Μητρώου Πολιτών (ΠΣ ΜΗΠΟΛ), έχοντας υπόψη ότι το
περιβάλλον χρήστη του υποσυστήματος Ληξιαρχείου του ΠΣ ΜΗΠΟΛ είναι παρόμοιο με το περιβάλλον χρήστη του ήδη εγκατεστημένου σε παραγωγική λειτουργία πληροφοριακού συστήματος ληξιαρχικών πράξεων (ΠΣΛΗΠ), απέστειλε από αρχές Ιουλίου σε όλους τους υφιστάμενους διαπιστευμένους χρήστες του ΠΣΛΗΠ κωδικούς πρόσβασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον του νέου συστήματος, με σκοπό την εκπαίδευση και την έγκαιρη εξοικείωσή τους με αυτό και την κατάλληλη προετοιμασία τους, ενόψει της επικείμενης έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας του νέου συστήματος.
Περαιτέρω ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, στο σύνδεσμο http://www.ypes.gr/el/mp/ βρίσκεται αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο περιλαμβάνει εγχειρίδιο υποστήριξης χρηστών.
Σε εγκύκλιό του μάλιστα αναφέρει:
«Σας πληροφορούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί υλικό στο οποίο θα καταγράφονται αναλυτικά οι αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των Ληξιαρχικών Πράξεων σε σχέση με το ΠΣΛΗΠ. Παρακαλούμε όπως συνεχίσετε τη δοκιμαστική περίοδο χρήσης του υποσυστήματος Ληξιαρχείου του ΠΣ ΜΗΠΟΛ, έως ότου ενημερωθείτε για την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν άλλες εκπαιδευτικές δράσεις στη χρήση και λειτουργία του συστήματος. Υποστήριξη σας παρέχεται τόσο από την αρμόδια Ομάδα Υποστήριξης που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και απαντά στα τηλέφωνα 213-1361550 (για τεχνικά ζητήματα), 213-1361560 (για επιχειρησιακά ζητήματα), ή μέσω email στη διεύθυνση: mpsupport@ypes.gr.
Παρακαλούμε τις όποιες παρατηρήσεις ή προτάσεις σας να τις αποστέλλετε στο ανωτέρω email. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το ΠΣΛΗΠ θα παύσει να λειτουργεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα λίγων ημερών πριν από την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του μητρώου πολιτών, προκειμένου να γίνει ο συγχρονισμός των βάσεων και η μετάπτωση των δεδομένων στο νέο σύστημα. Η ακριβής ημερομηνία 2 διακοπής της λειτουργίας του ΠΣΛΗΠ καθώς και οι σχετικές επιχειρησιακές και τεχνικές οδηγίες, θα προβλεφθούν με νεότερη εγκύκλιό μας».
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

aftodioikisi.gr