Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «4η Γιορτή Βατικιώτικου Κρεμμυδιού»


Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε και φέτος το βατικιώτικο κρεμμύδι, στις 19 και 20 Aυγούστου 2017, στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας. Ένα διήμερο πλούσιο σε πληροφόρηση, εδέσματα με βάση το γνήσιο βατικιώτικο κρεμμύδι… αλλά και γλέντι!
Την γιορτή συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μονεμβασίας, ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών
«ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ», η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, ο σύλλογος «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ», το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων, η Ένωση Βατικιωτών Επιστημόνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι Παντάνασσας Βοιών».
Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με ενημέρωση για τις ιδιότητες και την καλλιέργεια του κρεμμυδιού στην περιοχή των Βατίκων από τον κ. Μηνά Αναστασάκη, ενώ παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Χορευτικό Όμιλο «Τα Χοροπατήματα».
Η δεύτερη  περιελάμβανε προσφορά εδεσμάτων με βάση το κρεμμύδι και η βραδιά έκλεισε μουσικά με την ορχήστρα του Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη, με όλους να  διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί η συμμετοχή πλήθος κόσμου το διήμερο των εκδηλώσεων, ενώ πολλά συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε στα καταστήματα της Νεάπολης αλλά και σε όλους όσους ασχολήθηκαν με την οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς για τα Βάτικα αλλά και για το Δήμο Μονεμβασίας γενικότερα.

monemvasianews.gr
ΦΩΤΟ: Αρετή Μπιλλίνη