Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Δεν ξανάγινε 5.000 κόσμος ανέβηκε στο Σαραντάπηχο στο 6ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.

Φωτογραφία της Mairi Hlektra.

Κοντά  5000 κόσμος ανέβηκε χθες στο αισθητικό δάσος του Σαραντπαπήχου σε υψόμετρο 1350 στα ορεινά του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και συμμετείχε στο 6ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.
Ζωντανή ορχήστρα ,χορευτικά συγκροτήματα Σαρακατσαναίων από όλη την Ελλάδα έδωσαν μοναδικό χρώμα στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση , ψυχή της οποίας για μια ακόμα χρονιά ήταν ο πρόεδρος των Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου Χρήστος Γόγολας.
Φωτογραφία της Mairi Hlektra.Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Γόγολας Χρήστος, αφού ευχαρίστησε όλους συντελεστές του Ανταμώματος αναφέρθηκε στο γεγονός της προσπάθειας ανάδειξης, του Σαρακατσάνικου στοιχείου στην περιοχή της Πελοποννήσου στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του συλλόγου αποδεικνύοντας ότι το οργανωμένο Σαρακατσάνικο πολιτιστικό κίνημα στην Πελοπόννησο έχει και παρόν και μέλλον.
Φωτογραφία της Mairi Hlektra.Την παρουσίαση της εκδήλωσεις έκανε η δημοσιογράφος  Μαίρη Νικολοπούλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουία τους οι βουλευτές Κορινθίας κ.κ. Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας , ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, οι Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και Νεμέας κ. Κώνσταντίνος Καλαντζής , ο τεως βουλευτής κ. Κώστας Κόλλιας , ο Αντιπεριφερειαρχης κ. Στεφανόπουλος Τακης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Κώστας Λέγκας , Γιώργος Πετρίτσης, Γκίκας και Μαριλένα Σούκουλη Αντιδήμαρχοι , Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κα. Διαμάντω Δενδρινέλη , οργανώσεις σαρακατσάνων , σύλλογοι και πλύθος κόσμου...
Περισσότερα στα βίντεο που ακολουθούν:

Βίντεο: Korinthostv. gr
Φωτο Μαίρη Νικολοπούλου