Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Στο Δίκτυο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» συμμετέχει ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Στο Δίκτυο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»  συμμετέχει ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Στο Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία, με τον διακριτικό τίτλο «Βιώσιμη Πόλη», συμμετέχει ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ως ιδρυτικό μέλος.Η πρώτη συνάντηση των μελών του δικτύου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στα γραφεία της ΚΕΔΕ, όπου και υπογράφηκε το καταστατικό, από 34 Δήμους και φορείς, από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Εκ μέρους του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης συμμετείχε ο κ. Παναγιώτης Καλύβας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Μέριμνας.Ο στόχος του φορέα είναι να βοηθήσει τους Δήμους να οργανώσουν και να υποβάλουν προτάσεις για χρηματοδότηση έργων από πανευρωπαϊκά προγράμματα. Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ επίσης θα βοηθήσει προσφέροντας τεχνική βοήθεια για υλοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, καθώς και δικτύωση με άλλους φορείς της Ευρώπης ώστε να υποβάλλουν κοινές προτάσεις
.Το δίκτυο θα εστιάσει σε προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης, κυκλικής οικονομίας, εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και κοινωνικής οικονομίας.Στο φορέα συμμετέχει και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μανιατάκειο Ίδρυμα και το Ινστιτούτο περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης Κύπρου.