Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δημοσκόπηση: Η Νέα Δημοκρατία στο +18


Νέα δημοσκόπηση διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και τη συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.
Φαίνεται πως η συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν... έπεισε τους ψηφοφόρους, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πτώση 1,5%, περνώντας στο 15% από 16,5% που συγκέντρωνε στην προηγούμενη δημοσκόπηση, που έγινε στις 24 -26 Μαΐου.
Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία, που παραμένει πρώτη, παρουσίασε άνοδο 0,5% (σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ), έχοντας πλέον 33%.
Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος το οποίο διατηρεί το ποσοστό του στο 7,5%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7% (από 7,5%) και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6% (από 5,5%). 

Εκτός κοινοβουλίου σύμφωνα με την δημοσκόπηση, φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 2%, οι ΑΝΕΛ με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά και στην παράσταση νίκης, συγκεντρώνοντας 69,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έπεται με 10,5%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων εκφράζει την απογοήτευσή του για τη συμφωνία στο Eurogroup, θεωρώντας πως η Ελλάδα έθεσε ψηλά τον πήχη, αλλά τελικά δεν πήρε αυτά που διεκδίκησε.
Ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό εκφράζει την απαισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας, δείχνοντας μια... δυσπιστία στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα πως η "η Ελλάδα βρίσκεται καθ' οδόν στο να τερματίσει την κρίση". 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΑΚ