Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ο Εμανουέλ Μακρόν ο 8ος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας με 65,1% - Τα πρώτα αποτελέσματα

 Γαλλικές εκλογές - LIVE - Ο Εμανουέλ Μακρόν ο 8ος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας με 65,1% - Τα πρώτα αποτελέσματα
Στις 21:00 ώρα Ελλάδος έκλεισαν οι κάλπες στη Γαλλία και ο Φρανσουά Ολάντ θα μάθει -μαζί με όλους εμάς- σε ποιον-α θα παραδώσει τα σκήπτρα...
Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Γαλλία

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας το 65,5% έως 66,1% των ψήφων έναντι της Μαρίν Λεπέν (33,9% έως 34,5%), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων Ifop και Harris Interactive.
Τα συγχαρητήρια του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, δέχθηκε ήδη ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν είχαν μια "σύντομη" και "φιλική" τηλεφωνική συνδιάλεξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του νέου προέδρου της Γαλλίας.
 Η Μαρίν Λε Πεν και το Εθνικό Μέτωπο, μετά τα 8 εκατομμύρια ψήφους στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, έκαναν ακόμη ένα ρεκόρ! Αυτή τη φορά, η ακροδεξιά υποψήφια πήρε 10 εκατομμύρια ψήφους και φυσικά αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ ψήφων. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι Θωμαΐς Παπαϊωάννου, το 1/3 των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο ψήφισε είτε άκυρο ή λευκό ή απείχε