Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Ελλάδα 2017: Άστεγος κοιμάται σε νεκροταφείο στο Βέλο [εικόνες & βίντεο]

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι τραγική. Ένας 56χρονος άστεγος, κάτοικος της περιοχής κοιμάται κάθε βράδυ μέσα στο νεκροταφείο στο Βέλο Κορινθίας.
Ο άνδρας δείχνει στην κάμερα το κενοτάφιο, στο οποίο έχει βρει καταφύγιο τις νύχτες. Παράλληλα εξηγεί στην κάμερα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και εκφράζει την επιθυμία του να επιστρέψει στην
Κύπρο να εργαστεί, αλλά δεν έχει χρήματα για το ταξίδι. Ο 56χρονος ζει στο νεκροταφείο εδώ περίπου και ένα μήνα, με τους κατοίκους της περιοχής να γνωρίζουν τη δραματική ιστορία του, αλλά να μην μπορούν όπως λένε να κάνουν περισσότερα.
Ο ίδιος τονίζει: «Κάπου πρέπει να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να τη βγάλω όρθιος. Μπαίνω μέσα και ξαπλώνω, χωρίς να βάζω τίποτα μέσα στο κενοτάφιο. Έχω αρκετά προβλήματα υγείας γιατί με έχει φάει η υγρασία» λέει και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να βρω δουλειά εδώ γιατί κανείς δεν με παίρνει. Έχω 67% αναπηρία αλλά μπορώ να δουλέψω σαν σερβιτόρος ή κράχτης. Όμως κανείς δεν μου δίνει δουλειά».
Όπως λέει ο 56χρονος τον έχουν ξεχάσει τόσο τα αδέρφια όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του. «’Ξέρω πως εδώ που μένω κινδυνεύω αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή για εμένα. Θέλω να ζήσω κανονικά σαν άνθρωπος με αξιοπρέπεια και να βρω μια δουλειά».
 To video ( ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ)

Korinthostv.gr