Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ισόπαλο το «El Clasico» της Δυτικής Κορινθίας ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 1 - 1.

 Wopb6bf7
Ισόπαλο 1 - 1 έληξε στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" Δερβενίου το «El Clasico» της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και τον συνδημότη του, Κυπελλούχο Κορινθίας, Ηρακλή Ξυλοκάστρου, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας.
Vo07mpr7
   Ο Αστέρας του Γιώργου Καραούζου προηγήθηκε στο σκορ με τον Χρήστο Βυζά για να ισοφαρίσει ο Ηρακλής με το νεαρό Αθανασούλη.
 Ο αγώνας γιά τους "πράσινους"του Νίκου Κολιμάδη, αποτέλεσε κρας τέστ πριν από τον εντός έδρας αγώνα τους, τη προσεχή Τετάρτη, με την Καλαμάτα, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτενών Ελλάδος.

S7e9rqc1 
Ο Αστέρας ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 2’ ο Βυζάς δέχτηκε τη μπάλα από γύρισμα του Τόλια, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το σημείο του πέναλτι πήγε πάνω στον τερματοφύλακα του Ηρακλή  Κουρούμαλη. 
Ο Ηρακλής ακολούθως πήρε τα ηνία του αγώνα, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, αλλά δεν έφτιαξε μεγάλες ευκαιρίες, παρά μόνο σε μία φάση με τον  Καφαντάρη στο 20’ όταν η κεφαλιά-ψαράκι έφυγε έξω από κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναγιωτόπουλου.
Lcknqwy6
McgqqchlΟ Αστέρας παρ’ ότι δεν ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα ήταν πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του και ο Κουτρούλης, ο Φωλιάς και ο Αντωνόπουλος είδαν τα σουτ τους από καλές θέσεις να φεύγουν άουτ. Όπως άουτ έφυγε στο 44’ και ένα φάουλ του Μετεβελή από καλή θέση στον άξονα της εστίας του Κουρούμαλη. Ο Καφαντάρης στο 46’ είχε άλλη μια κεφαλιά, από καλή θέση, που πέρασε όμως πάνω από τα δοκάρια του Παναγιωτόπουλου
CglwdgdsΤο β’ μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 47’ σε πλάγιο φάουλ του Φωλιά, ο Βασιλάρης πήρε την κεφαλιά, ο Αντωνόπουλος κατόπιν γύρισε πάσα από το δεύτερο δοκάρι στον Τόλια, το σουτ του οποίου από τη μικρή περιοχή κοντράρισε σε αμυντικό και ο Βυζάς από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1 – 0. Ο Αστέρας με το υπέρ σκορ άρχισε να κυριαρχεί στον αγώνα, με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Βυζά που ήταν ασταμάτητος. 
Pev7rq5sΣτο 54΄σε μια κούρσα του από δεξιά γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Τόλιας αντί να πλασάρει, σούταρε δυνατά, δίνοντας την ευκαιρία στον Κουρούμαλη να αποκρούσει με το πόδι, χάνοντας έτσι τεράστια ευκαιρία. Στο 61’ και στο 65’ ο Παναγιωτόπουλος σταμάτησε, μπλονζάροντας στην κλειστή γωνία του δύο γυρίσματα του Καφαντάρη και στο 71’ ο Κουτρούλης ελίχθηκε από τα αριστερά και φθάνοντας έξω από την περιοχή στον άξονα, απ’ όπου σούταρε δυνατά, αλλά πάνω από τα δοκάρια του Κουρούμαλη.
AkvchdgiΟ Ηρακλής κατάφερε να ισοφαρίσει στο 74’ με τον νεαρό Αθανασούλη που σκόραρε μετά από γύρισμα του Καφαντάρη, όταν ο τελευταίος κατάφερε να γυρίσει τη μπάλα μετά το χτύπημά της στη συμβολή των δοκαριών του Παναγιωτόπουλου από ένα εκπληκτικό σουτ του Πιλιαφά, από πολύ πλάγια θέση ύστερα από εναλλαγή της μπάλας σε χτύπημα κόρνερ.
Doac3iqbΟ Αστέρας ακολούθως είχε κι άλλες δύο φάσεις από ενέργειες του Βυζά, τις οποίες οι αμυντικοί του Ηρακλή έκοψαν την τελευταία στιγμή, ενώ ο Ηρακλής έχασε με τον Μαστρογιαννόπουλο μεγάλη ευκαιρία στο 86’. Στο 89’ ο Κακογιάννης με υπερένταση πρόλαβε και άλλαξε την πορεία της μπάλας “παίρνοντας τη μπουκιά από το στόμα” του Μερκούρη, που ήταν μόνος του απέναντι σε άδεια εστία, σε ένα άλλο γύρισμα του Βυζά αυτή τη φορά από τ’ αριστερά.
Oyiuae8cΣυμπερασματικά το ισόπαλο αποτέλεσμα, αν αφήνει κάποια ομάδα παραπονούμενη, αυτή είναι ο Αστέρας και αυτό γιατί είχε τις καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες. Όμως στα τοπικά ντέρμπι παίζουν ρόλο κι άλλα ζητήματα και οι δύο ομάδες με την εμφάνισή τους και το πάθος που έδειξαν για τη νίκη, ευχαρίστησαν τους φίλους τους που παρακολούθησαν τον αγώνα.
Ο διαιτητής κ. Ψυχογυιός είχε μια μέτρια διαιτησία. Δεν συνεννοείτο έγκαιρα με τους βοηθούς του και δεν επιβλήθηκε στους παίκτες, αφήνοντάς τους να σχολιάζουν τις αποφάσεις του. Ο βοηθός του κ. Παπανικολάου ήταν αλάνθαστος, ενώ ο έτερος κ. Καλαράς είχε μερικές λίγες εσφαλμένες υποδείξεις, κυρίως σε υποδείξεις για οφσάιντ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ : Παναγιωτόπουλος, Ψαρρός (80’ Τάφα), Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαγγίνας, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Μεντής, Κουτρούλης, Τόλιας (73’ Οικονομίδης και λ.τρ. 88’ Μερκούρης) Βυζάς.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ : Η. Κουρούμαλης, Κουλάκης, Μαστρογιαννόπουλος, Κλουτσινιώτης, Κακογιάννης, Α. Πιλιαφάς, Αλούσι, Παπαδημητρίου, Ματθαιόπουλος, Μ. Καφαντάρης, Αθανασούλης.
"Κατάσκοποι" στο Δερβένι για Ξυλόκαστρο, από τη Μαύρη Θύελλα! 
Τον αγώνα παρακολούθησε και η τεχνική της ηγεσία της Καλαμάτας, ο  Έλβιο Μάνη και ο Τάσος Χατζηαγγελής καθώς ο Ηρακλής Ξυροκάστρου,  την Τετάρτη, την αντιμετωπίζει στο Ξυλόκαστρο, στα πλαίσια της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος.

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr