Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΝΔ: Αποπομπή Παπακώστα, μετά από σχόλια κατά του Αδ. Γεωργιάδη


Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αντικαθίσταται η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Β' Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα, από τον βουλευτή Αχαΐας, Ιάσωνα Φωτήλα.
Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή της στο facebook η κ. Παπακώστα, που είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας, ανέφερε προ ημερών τα εξής: «Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του ...επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού [...] Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του... τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν...».
Επίσης, από το γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοινώθηκαν οι βουλευτές που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:
Γιώργο Βλάχο, βουλευτή Περιφέρειας Αττικής
Γιώργο Γεωργαντά, βουλευτή Κιλκίς
Γιάννη Κεφαλογιάννη, βουλευτή Ρεθύμνης
Νότη Μηταράκη, βουλευτή Χίου
Χρήστο Μπουκώρο, βουλευτή Μαγνησίας.

Κ. Παπακώστα: Σέβομαι τις αποφάσεις του προέδρου
Σχολιάζοντας την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη για την αντικατάστασή της, η Κ. Παπακώστα ανέφερε πως σέβεται τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος και είναι πάντα στη διάθεσή του.
Όπως είπε, είναι και παραμένει «μάχιμος στρατιώτης κάτω από τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις». «Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων, την οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ιάσωνα Φωτήλα.