Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Όταν η κούραση δεν έχει... τέλος




exhaustedmanromanou.jpgΌταν η κούραση δεν έχει... τέλος


Πολλές φορές αισθανόμαστε κουρασμένοι, αλλά δεν δίνουμε σημασία. Το αποδίδουμε στους εντατικούς ρυθμούς της δουλειάς, θεωρώντας ότι, μόλις πάρουμε λίγες μέρες άδεια, ή κοιμηθούμε λίγο παραπάνω, θα ανακτήσουμε τη χαμένη μας ενέργεια. Τι συμβαίνει
όμως όταν μετά από 2-3 μέρες στο κρεβάτι ή στον καναπέ, το αποτέλεσμα είναι και πάλι το ίδιο;

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρησαν τις οξειδωτικές βλάβες του τσιγάρου

womansmokingromanou.jpg
Είναι πλέον πολύ γνωστό, ότι το κάπνισμα τσιγάρων μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια και στο θάνατο. Οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι άτομα ή ομάδες ατόμων με ασύζευκτα ηλεκτρόνια, που βρίσκονται στον εισπνεόμενο καπνό θεωρούνται εν πολλοίς υπεύθυνες για τα νοσήματα με τα οποία έχει συσχετιστεί το κάπνισμα.


Διαβάστε περισσότερα

kidsupplementromanou.jpgΠότε το παιδί μου χρειάζεται συμπλήρωμα διατροφής;


Οι καλύτερες πηγές βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων είναι σαφέστατα οι ίδιες οι τροφές. Κάθε τροφή περιέχει όχι ένα, αλλά πλήθος θρεπτικών συστατικών των οποίων η μορφή είναι ευκολότερα απορροφήσιμη, αλλά και αφομοιώσιμη από τον γαστρεντερικό σωλήνα.

Διαβάστε περισσότερα

beebiteromanou.jpgΣας τσίμπησε σφήκα; Δείτε τι πρέπει να κάνετε


Όσο προχωράμε προς το Πάσχα, αρχίζουν οι εξορμήσεις στη φύση, που αυξάνουν τις πιθανότητες να βρεθούμε αντιμέτωποι με τσιμπήματα από σφήκες και μέλισσες.

Διαβάστε περισσότερα

whitepillse56.jpgΕμπαγλιφλοζίνη: Το πρώτο φάρμακο για το διαβήτη τύπου 2 που μειώνει τα καρδιαγγειακά συμβάντα


Για πρώτη φορά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εγκρίνει τη χρήση ενός αντιδιαβητικού φαρμάκου  για την επίδρασή του τόσο στο γλυκαιμικό έλεγχο, όσο και στα καρδιαγγειακά (ΚΑ) συμβάντα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι η ΚΑ νόσος είναι η κύρια αιτία θανάτου στους ασθενείς με ΣΔτ2.

Διαβάστε περισσότερα

BaldΦαλάκρα: Αιτίες και αντιμετώπιση


Ένας στους δύο άνδρες όλων των ηλικιών και μία στις τέσσερις γυναίκες έχουν ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία (φαλάκρα), με τους τρεις στους δέκα άνδρες να την εκδηλώνουν από τα 30 τους χρόνια και τις γυναίκες κυρίως μετά την εμμηνόπαυση.

Διαβάστε περισσότερα

dyslipidemiae56.jpgΔισλιπιδαιμία: Ο σιωπηλός εχθρός της καρδιάς


Η δυσλιπιδαιμία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «σιωπηλός εχθρός», καθώς πρόκειται για μια από τις σύγχρονες επιδημίες που κοστίζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο, σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Μπασκόζος: Συνεργασία όλης της κυβέρνησης για τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας


mpaskozos321.jpgΗ δέσμευση, δια του πρωθυπουργού, στην προτεραιότητα των πολιτικών Δημόσιας Υγείας αποτελεί εγγύηση για δέσμευση και συνεργασία όλης της κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθεί πραγματική βελτίωση της υγείας και της ευημερίας του πληθυσμού, χωρίς αποκλεισμούς, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας (ΓΓΔΥ), Ιωάννης Μπασκόζος, με την ολοκλήρωση της διημερίδας για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι Έλληνες γιατροί ανά τον κόσμο

patoulismontre.jpg
Η σύσταση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ανακοινώθηκε στο πλαίσιο διημερίδας με θέμα τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, που διοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και ο τομέας Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος, στο Μόντρεαλ του Καναδά (28 - 29 Μαρτίου 2017).


Διαβάστε περισσότερα

apivitaepartnere123.jpgAPIVITAE-PARTNER: Το νέο ηλεκτρονικό σήμα αξιοπιστίας ηλεκτρονικών αγορών της APIVITA


Το νέο ηλεκτρονικό σήμα της για αξιόπιστες ηλεκτρονικές αγορές παρουσίασε η Apivita. Το APIVITA E-PARTNER είναι το πρώτο σήμα αξιοπιστίας για την αγορά του ηλεκτρονικού φαρμακείου.

Διαβάστε περισσότερα 


 


stogiatro.gr