Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Θαύμα, θαύμα! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαφάνισαν και τη «χούντα των μνημονίων»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πριν βρεθούν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε κάθε επέτειο, είτε επρόκειτο για εθνική (28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου), είτε για τη μαύρη επέτειο της απριλιανής δικτατορίας, είτε για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έσπευδαν να συνδέσουν το γεγονός με τα μνημόνια, τη «χούντα των μνημονίων», τους σύγχρονους γερμανοτσολιάδες και άλλα τέτοια ηρωικά.

Αν και είναι γνωστό πως είναι άλλο πράγμα η χούντα και η κατάλυση της Δημοκρατίας και άλλο μια οικονομική κρίση, όσο και αν τους λέγαμε πως τέτοιες συνδέσεις και τέτοιοι συνειρμοί λειτουργούν κατά του
κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και της Δημοκρατίας, όσο και αν υπογραμμίζαμε πως άλλο είναι τα βασανιστήρια στο κολαστήριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ και άλλο ο ΕΝΦΙΑ, εκείνοι επέμεναν.

Από το 2015, όμως, ως δια μαγείας, όλα αυτά σταμάτησαν. Ξαφνικά οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις του έγιναν ήπιες, υμνούν τη Δημοκρατία και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, τιμούν τους αγωνιστές που συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν μαχόμενοι κατά της χούντας και επικαλούνται την ανάγκη για εθνική ενότητα και τερματισμό των εμφυλιοπολεμικών συμπεριφορών.

Φέτος για παράδειγμα, στο μήνυμά του για τα πενήντα χρόνια από την 21η Απριλίου 1967, ο κ. Τσίπρας, μίλησε για τους αγώνες υπέρ της Δημοκρατίας, για τις εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις και την ανάγκη να μπουν στο περιθώριο και απλώς κάλεσε σε επαγρύπνηση (μάλλον τον… εαυτό του) για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης όσον αφορά στο δημοκρατικό κεκτημένο και στα κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Και κατέληξε:

«Η επέτειος της 21ης Απριλίου πρέπει να μας θυμίζει ότι ο μόνος δρόμος για το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Αυτό μόνο πρέπει πλέον κατά τον κ. Τσίπρα να μας θυμίζει η επέτειος. Λέξη για τα μνημόνια που υπογράφει και εφαρμόζει ο ίδιος.

Στην δική του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε επίσης να αναφερθεί στα μνημόνιά του και, για την τιμή των όπλων, αναφέρθηκε γενικόλογα στην Ευρώπη που «συνθλίβεται από πολιτικές λιτότητας, από τον στυγνό κι απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά, οι εθνικισμοί, η ξενοφοβία,  ακόμα και οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού».

Λέξη για τα μνημόνια και το κόμμα του κ. Τσίπρα.

Τα ίδια και στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ. Αναφορές μόνο στο «πρόταγμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας», ώστε «να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια για την όσο το δυνατό ταχύτερη έξοδο από την επιτροπεία και τα μνημόνια και παράλληλα να μην επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του φασισμού να απαξιώνουν συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και να καπηλεύονται τις αξίες και τους αγώνες του ελληνικού λαού για Δημοκρατία, οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο».

Δηλαδή, ο κ. Καμμένος που έβριζε, τώρα θέλει όλοι μαζί να τον βοηθήσουμε να βγει από τα μνημόνια!

Και ορίστε τι έλεγαν τον καιρό της… αντίστασης κατά των μνημονίων.

-21 Απριλίου 2014, ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη». Και βέβαια, «ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για το σοσιαλισμό»!

Μάλιστα! Τότε, το μήνυμα ήταν ενάντια στη «μνημονιακή πολιτική» της κυβέρνησης. Και ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι ο αγώνας για τον σοσιαλισμό!

-21 Απριλίου 2014, δήλωση εκπροσώπου ΑΝΕΛ: «Στις 21 Απριλίου 1967 η Δημοκρατία καταλύθηκε από τους συνταγματάρχες. Στις 21 Απριλίου 2014 η Δημοκρατία δοκιμάζεται από την τρόικα και τους ντόπιους συνεργούς της, με κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, με ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, με την Άγκυρα και τον πρόξενό της να μεθοδεύουν ασύδοτα τη μετατροπή της Θράκης σε νέο Κόσσοβο, με την Κύπρο που μετατρέπεται σε μόρφωμα, με κατάργηση του νομοθετικού έργου της Βουλής και αντικατάστασή του με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με την απουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών από την Βουλή, με τον εφιάλτη του νεοναζισμού να βρίσκεται προς των πυλών. Η αντίσταση ενάντια στην χούντα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στον αγώνα του ελληνικού λαού κατά των μνημονίων, που οδήγησαν τον Έλληνα πολίτη στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Καταλάβατε;

-20 Απριλίου 2013, ανακοίνωση ΑΝΕΛ: «Στις 21 Απριλίου 1967 οι συνταγματάρχες κατέλυσαν τη Δημοκρατία. Στις 21 Απριλίου 2013 η Δημοκρατία έχει καταλυθεί από την τρόικα και τους υπηρέτες της».

(Ενώ μετά το 2015 έφυγαν και η τρόικα και τα μνημόνια!)

-20 Απριλίου 2013, ανακοίνωση Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ: «Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αφύπνισης όλων μας για την υπεράσπιση αυτών που κατακτήσαμε με αγώνες και αίμα» / «Οι αγώνες τους μας δίνουν δύναμη και σήμερα. Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για το σοσιαλισμό».

(Αν προσέξατε, οι ανακοινώσεις 2013 και 2014 του ΣΥΡΙΖΑ είναι κόπι πάστε, που λέει και μια ψυχή…)

elzoni.gr