Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

“Πατέρα, έμαθες τα νέα;”…


Η ονοματοδοσία σε δυο από τις σήραγγες της νέας εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, και η σχετική αποστροφή του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, ξαναβγάζει από τη ντουλάπα των αναμνήσεων, τη σχετική ρήση του Γιώργου. Του τελευταίου των Παπανδρέου, δηλαδή του ανθρώπου στα χέρια του οποίου τσακίστηκε, εκτός από μια ολόκληρη χώρα, και το ιστορικό όνομα της γενιάς του.

“Πατέρα έμαθες τα νέα;”, λοιπόν… Το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως και εκείνο του Κωστή Στεφανόπουλου, δυο εμβληματικών Αχαιών πολιτικών, δόθηκαν σε δυο σήραγγες του νέου, μεγάλου έργου. Και ο Χρήστος Σπίρτζης δεν παρέλειψε να θυμήσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ενέπνευσε, κάτι που έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας.
Στο περιθώριο των αντιδράσεων που εύλογα προκλήθηκαν, αξίζει να σταθούμε στην ουσία. Δηλαδή, στη διαχείριση της επικοινωνίας από την κυβέρνηση, κατά τρόπο άρτιο. Το μήνυμα εστάλη, εκεί που έπρεπε. Δηλαδή σε πλατιές κοινωνικές μάζες, παπανδρεϊκής προέλευσης, που στήριξαν τα τελευταία χρόνια τον Αλέξη Τσίπρα.
Αυτές οι μάζες, δηλώνουν σήμερα αναποφάσιστες για το τι θα κάνουν στις επόμενες εκλογές. Δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Εύκολα καταλαβαίνει ωστόσο κανείς τι… δεν θα ψηφίσουν. Δεν θα ψηφίσουν τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Και αυτό αρκεί στον Αλέξη Τσίπρα, για να διεκδικεί μέχρι την ημέρα της κάλπης την επαναπροσέγγισή τους.
Μαρίκα Λυσιάνθη /ysterografa.gr