Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Νέο ναυάγιο στην Μεσόγειο - Αγνοούνται 100 άνθρωποι

Νέο ναυάγιο στην Μεσόγειο - Αγνοούνται 100 άνθρωποι

Σχεδόν 100 μετανάστες αγνοούνται μετά τo ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε ανοικτά των λιβυκών ακτών κοντά στην Τρίπολη σήμερα, δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Αγιούμπ Κάσεμ δήλωσε πως 23 μετανάστες
διασώθηκαν από το πλεούμενο ανοικτά του Γκαργκάρες, ενός δυτικού προαστίου της Τρίπολης. Επιζώντες δήλωσαν πως το φουσκωτό είχε αποπλεύσει με 120 επιβαίνοντες.
«Περίπου 97 εξακολουθούν να αγνοούνται, περιλαμβανομένων 15 γυναικών και παιδιών», είπε ο Κάσεμ. «Αυτό που συνέβη είναι ότι η βάση της βάρκας καταστράφηκε και η βάρκα βυθίστηκε».
Η Λιβύη είναι το κύριο σημείο αναχώρησης των μεταναστών που ελπίζουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης και περισσότεροι από 150.000 κάνουν τον διάπλου από τη Λιβύη στην Ιταλία κάθε χρόνο τα τρία τελευταία χρόνια.
Οι διακινητές βάζουν τους περισσότερους μετανάστες σε μικρά φουσκωτά σκάφη που εντοπίζονται από σκάφη διάσωσης και άλλα σκάφη καθώς φθάνουν στα διεθνή ύδατα. Ορισμένα αναχαιτίζονται και οδηγούνται πίσω στις ακτές της Λιβύης από τη λιβυκή ακτοφυλακή.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βόρειο Αιγαίο: Μπήκαν μαζεμένοι - Ρεκόρ Απριλίου στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών! Βόρειο Αιγαίο: Μπήκαν μαζεμένοι - Ρεκόρ Απριλίου στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών!
  2. Έβρος: 64 πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν στον ποταμό Έβρος: 64 πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν στον ποταμό
  3. Θεσσαλονίκη: Μετανάστες αρνήθηκαν να μείνουν στη δομή Δερβενίου και έφυγαν Θεσσαλονίκη: Μετανάστες αρνήθηκαν να μείνουν στη δομή Δερβενίου και έφυγαν
  4. Σοκαριστικές μαρτυρίες για  σκλαβοπάζαρα  στη Λιβύη! Μετανάστες πωλούνται για 200 δολάρια Σοκαριστικές μαρτυρίες για "σκλαβοπάζαρα" στη Λιβύη! Μετανάστες πωλούνται για 200 δολάρια
  5. Κόλαση φωτιάς σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γαλλία [pics, vids] Κόλαση φωτιάς σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γαλλία [pics, vids]
  6. Βόρειο Αιγαίο: Τα στοιχεία για τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο! Βόρειο Αιγαίο: Τα στοιχεία για τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο!