Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εξέταση αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο ακόμα και σε αρχικό στάδιο

bloodteste26.jpgΕξέταση αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο ακόμα και σε αρχικό στάδιο


Μια εξέταση αίματος, που όχι μόνο ανιχνεύει τον καρκίνο αλλά και προσδιορίζει σε ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται, αναπτύχθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι μπορεί να είναι διαθέσιμη μέσα σε έναν χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα 

sdffsdfs.jpgΜύθος: ‘Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να τρώνε ότι θέλουν χωρίς να βάζουν βάρος!’


Σίγουρα ο καθένας από εμάς έχει τουλάχιστον ένα, ή περισσότερους φίλους που μπορούν να φάνε ότι
θέλουν χωρίς να βάζουν κιλά, ενώ παράλληλα παραπονιούνται συνεχώς πως πεινάνε!

Διαβάστε περισσότερα 

nees_me_karkino_tou_mastou.jpgΝέες γυναίκες με καρκίνο μαστού: αυξάνονται τα κρούσματα, αλλά μειώνεται η θνησιμότητα


Αν και διεθνώς δεν υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στις νέες ηλικίες, φαίνεται πως η πραγματικότητα απαιτεί μια διαφορετική αντιμετώπιση, τη στιγμή που ο καρκίνος του μαστού δείχνει να μην κάνει διάκριση και να «χτυπά» αδιακρίτως ηλικιών, ακόμα και νέες  γυναίκες  20-35 ετών.

Διαβάστε περισσότερα 

hbstogia.jpgΠότε η διαφραγματοκήλη χρειάζεται εγχείρηση


Συχνή, πολύ ενοχλητική και μερικές φορές απειλητική για τη ζωή είναι η διαφραγματοκήλη, γι’ αυτό και η αντιμετώπισή της δεν είναι ενιαία αλλά καθορίζεται από τα συμπτώματα και την γενική κατάσταση της υγείας των ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα 

YellowCheeseromanou.jpgΠώς διατηρούνται καλύτερα τα τυριά στο ψυγείο;


Πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες Α, Β, C, D, E και Κ, το τυρί αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής μας. Ας δούμε όμως πώς πρέπει να το συντηρούμε για να είναι πάντα ασφαλές προς κατανάλωση!

Διαβάστε περισσότερα 

cholesterollowere1.jpgEvolocumab: Μελέτη ορόσημο καταδεικνύει ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων


Οι κίνδυνοι εμφάνισης καρδιακής προσβολής, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και επαναγγείωσης στεφανιαίων παρουσίασαν ονομαστική μείωση κατά 27%, 21% και 22%, αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα 

nees_exetaseis_ets.jpgΘεσσαλονίκη: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα Δημοτικά Ιατρεία


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί δωρεάν ιατρικούς ελέγχους με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα δημόσιας υγείας, για κατοίκους και δημότες, ασφαλισμένους και μη, στα Δημοτικά Ιατρεία (Καραϊσκάκη 4 – Τριανδρία και Μοναστηρίου 53-55).

Διαβάστε περισσότερα 

eurotapotee1.jpgΤΑΠΟΤΕ: Απλήρωτες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγω τυπικών κωλυμάτων


Απλήρωτες παραμένουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ταμείου ΤΑΠΟΤΕ, καθώς η Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής, λόγω τυπικών κωλυμάτων.

Διαβάστε περισσότερα 

abbvieawe4.jpgΔιάκριση Καινοτομίας στην Επικοινωνία για την AbbVie


Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie απέσπασε ειδική διάκριση για την Καινοτομία στην Επικοινωνία στο πλαίσιο των Corporate Affairs Excellence Awards 2017, που διοργάνωσε ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Ειδικότερα, βραβεύτηκε για την καμπάνια εσωτερικής επικοινωνίας: «AbbVie: Μια πιο Καθαρή Ματιά στη Ραγοειδίτιδα».

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr