Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ποια λαχανικά περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;

vegetablesinsecticidesromanou.jpg

Ποια λαχανικά περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;


Πρόσθετα στα επεξεργασμένα τρόφιμα, λιπάσματα και φυτοφάρμακα στα οπωροκηπευτικά, φέρνουν διαρκώς τον καταναλωτή αντιμέτωπο με το ερώτημα: «Μα τι να φάω επιτέλους»;

Διαβάστε περισσότερα

seniordepressedromanou.jpgΓεροντική κατάθλιψη: Τι μπορεί να κρύβει;


Σύνταξη, χηρεία, παιδιά που παντρεύονται. Κύκλοι της ζωής που ολοκληρώνονται, αφήνουν συνήθως τους ηλικιωμένους στη δίνη της κατάθλιψης. Εκτός από
κοινωνική ωστόσο, η αιτία της κατάθλιψης μπορεί να είναι και οργανική.

Διαβάστε περισσότερα

earlymenopauseromanou44.jpgΠρώιμη εμμηνόπαυση: Τι προβλήματα δημιουργεί;


Διακοπή της εμμήνου ρύσης στα 20, στα 30 ή στα 40. Η κατάσταση που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως πρώιμη εμμηνόπαυση, οφείλεται σε ανεπάρκεια των ωοθηκών και εκδηλώνεται ξαφνικά, με σημαντικές συνέπειες στη ζωή της γυναίκας, οργανικές και ψυχολογικές.

Διαβάστε περισσότερα

prosexoe1.jpgProsexo.gr :Νέο site για την αντισύλληψη και την αναπαραγωγική ηλικία


Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα και διεθνείς οργανισμούς, η Αντισύλληψη συνιστά βασικό παράγοντα του Οικογενειακού Προγραμματισμού, ενώ αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης μιας χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

toothhygieneromanou.jpgΓερά δόντια σε 6 κινήσεις


Στοιχεία ερευνών δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν έχουν ακόμη πειστεί να βουρτσίζουν συχνά τα δόντια τους και δεν επισκέπτονται προληπτικά τον οδοντίατρό τους, παρά μόνο όταν ανακύψει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα/σύμπτωμα. Ας θυμηθούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής των δοντιών, που πρέπει να ακολουθούμε με ευλάβεια.

Διαβάστε περισσότερα

steef421.jpgΣτΕ: Ακυρώθηκαν απολύσεις διοικητών νοσοκομείων – Τι απαντά η Αριστοτέλους


Ως «μη νόμιμες» έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τις απολύσεις 10 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών δημόσιων νοσοκομείων που έγιναν το 2015, με αποφάσεις του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, μετά από αξιολόγηση από πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

attikonhosp.jpgΑττικόν: Σε λειτουργία τίθενται τρεις νέες χειρουργικές αίθουσες


Συνολικά 10 χειρουργικές αίθουσες θα λειτουργούν από την 1η Απριλίου 2017 στον κεντρικό κόμβο χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» .

Διαβάστε περισσότερα

hiprsmntet123.jpgΠώς η ολική αρθροπλαστική του ισχίου έγινε υπόθεση ρουτίνας


Τα τελευταία 50 χρόνια πολλές τεχνικές έχουν εμφανισθεί για την αντικατάσταση της άρθρωσης του ισχίου. Η ολική αρθροπλαστικη είναι η πιο πετυχημένη επέμβαση στην ιστορία της Ορθοπεδικής και της αρθροπλαστικης.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr