Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Aδηφαγική διαταραχή: Tί είναι και πώς θεραπεύεται

diatrofi_adifagiki.jpg

Aδηφαγική διαταραχή: Tί είναι και πώς θεραπεύεται


Η Αδηφαγική Διαταραχή (ΑΔ) είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από επεισόδια υπερφαγίας. Ένα άτομο με ΑΔ δε θα χρησιμοποιήσει αντισταθμιστικές συμπεριφορές, όπως πρόκληση εμέτου ή υπερβολική άσκηση μετά το επεισόδιο υπερφαγίας, μας λέει η Ψυχολόγος Ελίνα Τσιούλη

Διαβάστε περισσότερα

diabetesclimatechangeromanou22.jpgΗ κλιματική αλλαγή αυξάνει τα κρούσματα διαβήτη


Άμεση σχέση με τη κλιματική αλλαγή και την αύξηση των ποσοστών του διαβήτη, ανακάλυψαν οι
επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα

mommyexerciseromanou.jpgΠώς θα ξαναβάλω την άσκηση στη ζωή μου μετά τον τοκετό;


Λίγη ενθάρρυνση και πολλή ευελιξία είναι το μυστικό ώστε οι νέες μητέρες να επανέλθουν στην άσκηση μετά τον τοκετό, σημειώνει η επίκουρη καθηγήτρια κινησιολογίας Emily Mailey, από το Πανεπισήμιο του Κάνσας.

Διαβάστε περισσότερα

parkinson handsΠάρκινσον: 10 χρόνια καλύτερης ζωής με τις σύγχρονες επεμβατικές θεραπείες


Ελπίδες για καλύτερη ποιότητα ζωής επί τουλάχιστον μία δεκαετία δίνουν στους πάσχοντες από νόσο του Πάρκινσον οι σύγχρονες χειρουργικές θεραπείες, που περιλαμβάνουν τοποθέτηση αντλίας φαρμάκου στην κοιλιά ή «βηματοδότη» στον εγκέφαλο.

Διαβάστε περισσότερα

nos.kin.jpgΥπ. Υγείας: Έρχεται έλεγχος της δαπάνης για χημειοθεραπείες στα νοσοκομεία


Έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης για χημειοθεραπείες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας προτίθεται να διενεργήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αφορμή την περίπτωση του Γ.Ν. Βόλου. Παράλληλα, σημειώνει ότι όπου διαπιστωθεί άσκοπη σπατάλη δημόσιου χρήματος θα αποδοθούν οι αναλογούσες ευθύνες χωρίς καμία εξαίρεση.


Διαβάστε περισσότερα

mpaskozose1.jpg«Ανοίγει» ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υγείας


Με μία διημερίδα που διοργανώνεται στην Αθήνα, την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Μαρτίου, από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζο, ανοίγει ο διάλογος, με στόχο να χαραχθούν οι πολιτικές που θα οδηγήσουν στην άρση των ανισοτήτων στη Δημόσια Υγεία.


Διαβάστε περισσότερα

sex-stin-periodasasasasaso.jpgΠόσο ασφαλές είναι το σεξ κατα τη διάρκεια της περιόδου;


Στο άρθρο αυτό θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου. Μία ερώτηση που συχνά ντρέπεστε να κάνετε, ίσως γιατί για πάρα πολλά ζευγάρια θεωρείται ταμπού. Ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος Κύριος Δημήτρης Μπιλάλης μας εξηγεί.

Διαβάστε περισσότερα

pintbeerromanou.jpgMισό λίτρο μπίρα την ημέρα την καρδιακή προσβολή κάνει πέρα


Είναι σίγουρα μια είδηση που θα χαροποιήσει όσο καμία άλλη τους λάτρεις της μπίρας. Η κατανάλωση μιας μπίρας την ημέρα συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών σοβαρών καρδιακών παθήσεων σε νέα μελέτη μεγάλης κλίμακας.

Διαβάστε περισσότερα

markouele24.jpgΚ. Μάρκου: Ψευδέστατα τα περί άμισθων ειδικευομένων


Σε διάψευση των ισχυρισμών για την κατάργηση της αμοιβής των ειδικευόμενων γιατρών αλλά και για την προσπάθεια χειραγώγησης του αριθμού τους προχώρησε το Σάββατο, 25 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), καθηγητής Κώστας Μάρκου.


Διαβάστε περισσότερα  


stogiatro.gr