Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πανιώνιος «ξέρανε» τον Ολυμπιακό - Ιστορική νίκη στο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
Με μια έκπληξη ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κυριακής στην 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, αφού ο Πανιώνιος έφυγε από το γήπεδο Καραϊσκάκη με μια θριαμβευτική νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό
Δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, η οποία δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μπαντή.

Στο -7 από την κορυφή βρίσκεται πλέον ο Πανιώνιος, ο οποίος αύξησε, παράλληλα, τη διαφορά του από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι δεν κατάφεραν να γευτούν τη χαρά της νίκης στην 22η αγωνιστική.
Ο Μασούρας σκόραρε για την ομάδα της Νέας Σμύρνης στα 49 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού, πήρε «διπλό» στο Φάληρο ύστερα από 36 χρόνια (!) κι έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα, καθώς μείωσε από τους «ερυθρόλευκους», που υπέστησαν την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα, στους 7 βαθμούς.

Ταυτόχρονα, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχές αρνητικό αποτέλεσμα για τον πρωταθλητή μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ενώ έμεινε για δεύτερο παιχνίδι χωρίς γκολ.

Οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 49ο δευτερόλεπτο του αγώνα τιμωρώντας την επιμονή του Πάουλο Μπέντο να ξεκινά στους περισσότερους αγώνες με την άμυνα τόσο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βλάχος βρήκε τον Σαββίδη, εκείνος έδωσε στον Φούντα που έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μασούρας, που βγήκε στην πλάτη του -εκτός τόπου και χρόνου- Παρέδες πλάσαρε για το 0-1.

Μετά το αρχικό μούδιασμα ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση και στο 6΄ ο Μπαντής απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Καρντόσο, στο 8΄ έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ελιουνούσι, ενώ στο 25΄ η προβολή του Καρντόσο, σε άτσαλο σουτ του Ανδρούτσου εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν δημιουργικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Φορτούνης για άλλο ένα παιχνίδι ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του, κι έτσι οι παίκτες του Μπέντο προσπαθούσαν κυρίως μέσω... αέρος να εκμεταλλευτούν το μπόι του Παραγουανού σέντερ φορ τους, αλλά την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου έχασε ο Ελιουνούσι στο 43΄, με τον Οικονόμου να αποκρούει επί της γραμμής σε κόρνερ το συρτό σουτ του Νορβηγού.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι παίχθηκε στο μισό γήπεδο, με τον Πανιώνιο να αμύνεται μαζικά και αποτελεσματικά στην πίεση του Ολυμπιακού. Ο Μπέντο πέρασε στο παιχνίδι και τον «ήρωα της Άγκυρας», Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2, ενώ έβγαλε και τον αρνητικό Παρέδες περνώντας τον Μανθάτη για να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στη γραμμή. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν μπορούσαν και πάλι να απειλήσουν με κάποιο καλό συνδυασμό, οπότε βασίστηκαν ξανά στις στημένες μπάλες.

Στο 63΄ ο Ντα Κόστα πήδησε ολομόναχος σε φάουλ του Φορτούνη κι έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς έβαλε λάθος το κεφάλι του, ενώ στο 71΄ η κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια από εκτέλεση κόρνερ πήρε ύψος και χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και στο 77΄ ο εξαιρετικός Οικονόμου πρόλαβε τον Καρντόσο τη στιγμή της εκτέλεσης παραχωρώντας κόρνερ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα για τους κουρασμένους γηπεδούχους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρομαό (75΄ Μπουχαλάκης), Ντα Κόστα, Φορτούνης, Καρντόσο, Ελιουνούσι (61΄ Ανσαριφάρντ), Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Βιάνα, Παρέδες (68΄ Μανθάτης), Σεμπά.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (88΄ Λάμπρου), Μασούρας, Σαββίδης (80΄ Καθάριος), Γεσίλ (61΄ Μαχμούτοβιτς).

Η 22η αγωνιστική 

ΣΑΒΒΑΤΟ
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 3-0
(24΄,51΄ Γιακουμάκης, 63΄ Μουνάφο)

Κέρκυρα-Παναιτωλικός 0-0

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-0
(67΄ Βασιλακάκης)

ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-0
(24΄ Πέκχαρτ, 81΄ Τσιγκρίνσκι, 90΄+2 Αλμέιδα)

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1
(19΄ Πρίγιοβιτς - 80΄ Μπαστακός)

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(39΄ Βασιλείου, 57΄πεν. Μιλιάζες - 23΄ Κόντε)

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1 
(1΄ Μασούρας)

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Βέροια) Βέροια-Ατρόμητος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
(σε 22 αγώνες)
---------- 

1. Ολυμπιακός 51 
2. Πανιώνιος 44
3. ΠΑΟΚ 40
4. Παναθηναϊκός 38
5. Ξάνθη 36
. ΑΕΚ 36
7. Πλατανιάς 35
8. ΠΑΣ Γιάννινα 31 
9. Ατρόμητος 29 -21αγ. 
10. Παναιτωλικός 23
. Κέρκυρα 23
12. Αστέρας Τρίπολης 20 
. Λάρισα 20
14. Λεβαδειακός 17
15. Ηρακλής 15
16. Βέροια 13 -21αγ.

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.