Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Μητσοτάκη-Σόιμπλε στο Βερολίνο


Κάτι περισσότερο από μια ώρα, και συγκεκριμένα 70 λεπτά, διήρκεσε η συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης στο Βερολίνο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε. Η συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του κ. Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, χωρίς να γίνουν δηλώσεις. 
Από τη ΝΔ αποτιμούν θετικά ως τώρα τις επαφές του κ. Μητσοτάκη στο
Βερολίνο, ενώ για άλλη μια φορά έκαναν λόγο για ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας πως θα είναι η νίκη της λογικής απέναντι στον λαϊκισμό.
Οι ίδιες πηγές μίλησαν για δύο σενάρια: Είτε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, είτε «θα σέρνεται η Ελλάδα και θα πλησιάζει απειλητικά ο Ιούνιος και ο Ιούλιος». Σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, από τη ΝΔ ξεκαθάρισαν ότι το κόμμα δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα.
Σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί δραχμής, είπαν ότι ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε κάποιος άλλος στην κυβέρνηση έσπευσαν να τις αποδοκιμάσουν.
Οι πηγές της ΝΔ σημείωσαν ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «μεγάλη καχυποψία» και καταλήγοντας σημείωσαν ότι «τώρα είναι αρκετοί που λένε πως οι εκλογές θα ήταν η λύση για το πρόβλημα», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπερφορολογεί ό,τι κινείται» και «καθυστερεί τα πάντα χωρίς να κάνει τίποτα».

Γεύμα εργασίας με γερμανούς επιχειρηματίες
Μετά από τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Μητσοτάκης είχε γεύμα με γερμανούς επιχειρηματίες, στους οποίους μετέφερε τη δέσμευσή του πως ως πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα ενισχύσει την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με περίπου 30 από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, στους οποίους τόνισε πως το ζητούμενο είναι η δυνατότητα να μεγαλώσει ο πλούτος της χώρας, με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να προχωρήσει το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και ένα πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων 100 δισ. για τα επόμενα 5 χρόνια. Όπως είπε μάλιστα, είναι απόλυτα δεσμευμένος και αφοσιωμένος στο πρόγραμμα αυτό, καθώς μετά από 7 χρόνια κρίσης ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να το αποδεχτεί, έχοντας καταλάβει πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί που ξεκίνησε να γιγαντώνεται ο λαϊκισμός, εκεί και θα ηττηθεί».