Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο Φεβρουάριος της "Αγια-Σοφιάς"

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Λίγο μετά το ματς με τη Βέροια, ο Γενικός Διευθυντής της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» Α.Ε. δήλωσε πως η ΑΕΚ περιμένει πλέον την οικοδομική άδεια, η οποία είτε θα έρθει με την υπογραφή του Άρη Βασιλόπουλου σχετικά με το θέμα των υψομέτρων, είτε η διαδικασία θα προχωρήσει διαφορετικά. Αυτό το «διαφορετικά», έχει να κάνει με τον σχετικό νόμο που υπάρχει από το 2000 και
στον οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα πως σε περίπτωση που ο Δήμος για τον οποιοδήποτε λόγο δεν εκδώσει την Υψομετρική Μελέτη μέσα σε διάστημα ενός μήνα, έπειτα από σχετικό αίτημα, τότε αυτόματα αυτή η διαδικασία προχωράει μέσω άλλης κρατικής Υπηρεσίας που θα οριστεί από τον Περιφερειάρχη. Όπως προκύπτει λοιπόν από το παραπάνω, η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θα πάρει την άδεια στα χέρια της και μάλιστα άμεσα. Πιθανότατα δε, εντός του Φεβρουαρίου.
Καθώς ο φάκελος πλέον έχει κλείσει, όλοι οι αρμόδιοι φορείς τον έχουν εγκρίνει και αυτό που απομένει, είναι η Υψομετρική Μελέτη. Παρότι λοιπόν νομικά η ΑΕΚ μπορεί να λάβει τα υψόμετρα ακόμα και χωρίς τον Δήμο, στην «Ένωση» επιδιώκουν να φτάσουν σε αυτή τη διαδικασία, συναινετικά. Με την Δημοτική Αρχή να ακολουθεί δηλαδή κανονικά την διαδικασία που προβλέπεται και να μην υπάρξει η οποιαδήποτε αντιπαλότητα, παρότι είναι ξεκάθαρο, πως για την πλευρά του Βασιλόπουλου, δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα περιθώρια.

Maria Nikolaidou