Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Ο Σύριζα αποκαλύφθηκε, το κράτος κυβερνάται από το κόμμα»

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Σύριζα περί «απαγορεύσεων του κ. Τατούλη» η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου προέβη στην εξής δήλωση:
«Είναι προδήλως αντιδημοκρατικό και πολιτικά απαράδεκτο να εμφανίζεται και να λειτουργεί το κόμμα του Σύριζα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Ο κομματικός πατερναλισμός και η επιχειρούμενη ταύτιση του κόμματος με την Κυβέρνηση αποτελούν καταστροφικές πρακτικές, οι οποίες παραβιάζουν βασικούς κανόνες της δημοκρατίες και οι οποίες απέτυχαν με οδυνηρά αποτελέσματα για τους πολίτες στο τέλος του 20ου αιώνα.
Τα πολιτικά δεδομένα στη χώρα μας έχουν αλλάξει. Ο Περιφερειακός θεσμός αποτελεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τον τρίτο πόλο
της οργανωμένης πολιτείας και είναι αυτοτελής. Δεν είναι ούτε το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, ούτε το μακρύ χέρι κανενός πολιτικού κόμματος.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποδείξει ότι είναι απόλυτα συνεπής προς την ευθύνη της με τόλμη, αποφασιστικότητα και αξιόπιστη πολιτική συμπεριφορά, όταν ο Σύριζα τη μια στιγμή «μπαχαλοποιούσε» τη χώρα, ενώ την άλλη προσεταιριζόταν πολιτικές δυνάμεις, μόνο και μόνο για να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη.
Ο Σύριζα προσπαθεί με προσωπικές επιθέσεις να υπονομεύσει τους θεσμούς. Αντίθετα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και δεκαετίες οι πολίτες έχουν εμπιστευτεί ισχυρά πρόσωπα που ενδυναμώνουν τους θεσμούς.
Η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν και παραμένει ακομμάτιστη και δεν πρόκειται ποτέ να υιοθετήσει τις προτεινόμενες από το Σύριζα πρακτικές κομματικού πατερναλισμού της δημόσιας διοίκησης.
Οι «νεοαριστερές και καθεστωτικές» απόψεις σας συνιστούν πολιτική οπισθοδρόμηση με στόχο την επαναφορά ασφυκτικών πολιτικών πρακτικών ενάντια στους «διαφωνούντες» και σε αυτές θα βρείτε απέναντί σας και εμάς και τους πολίτες.

Υ.γ. Σε ότι αφορά την ταύτιση, από το Σύριζα, του χρόνου έκδοσης του εγγράφου και της επίσκεψης του Κυβερνητικού κλιμακίου, θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε ότι οι υπηρεσίες στις οποίες αναφέρονται ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και όχι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου