Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Γόνατο: γιατί πονάει όταν ανεβαίνω σκάλες;


min.ets.jpgΓόνατο: γιατί πονάει όταν ανεβαίνω σκάλες;



Σοβαρές επιπτώσεις μπορεί να έχει ο πόνος στο γόνατο που παραμένει αδιάγνωστος, ακόμα και εάν αυτός εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια ελάχιστων δραστηριοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα 

boyorgirlromanou.jpgΥψηλή πίεση πριν την εγκυμοσύνη; Θα κάνετε αγόρι!


Κορίτσι ή αγόρι; Είναι το ερώτημα που απασχολεί κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος ή κάθε γυναίκα που μόλις μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Μία νέα μελέτη που
δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Hypertension καταλήγει στο εντυπωσιακό συμπέρασμα ότι η υψηλότερη αρτηριακή πίεση της γυναίκας πριν από την εγκυμοσύνη, αυξάνει την πιθανότητά της να γεννήσει αγόρι.

Διαβάστε περισσότερα 

chairyogaromanou.jpgΓιόγκα στην καρέκλα: “Αντίδοτο” στην οστεοαρθρίτιδα


Η γιόγκα στη καρέκλα είναι μία από τις πιο ήπιες μορφές της γιόγκα, στην οποία οι περισσότερες ασκήσεις γίνονται ενώ είστε σε καθιστή θέση είτε στηριζόμενοι στην καρέκλα. Για τα εκατομμύρια των ηλικιωμένων που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα, το συγκεκριμένο είδος γιόγκας φαίνεται πως είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση του πόνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μειώνοντας τη λήψη φαρμάκων και τις ανεπιθύμητες ενέργειες που αυτά μπορεί να προκαλούν.

Διαβάστε περισσότερα 

onlinedatingromanou.jpgΟn-line dating- Τι ρόλο παίζει η μόρφωση;


Όσοι επιλέγουν τη λύση του on-line dating, συνήθως αναζητούν κάποιο άτομο με παρόμοια ενδιαφέροντα με αυτούς και παρόμοιο μορφωτικό επίπεδο, η σημασία της μόρφωσης ωστόσο, φαίνεται να φθίνει, όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν.

Διαβάστε περισσότερα 

methgr.jpgΓρίπη: 7 νεκροί μέσα σε μία εβδομάδα


Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα (2 έως 8 Ιανουαρίου) από επιπλοκές της γρίπης, σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Διαβάστε περισσότερα 

ophthets.jpgΔιαβήτης: Αναγκαίος ο τακτικός έλεγχος των ματιών


Τα άτομα με διαβήτη δεν ελέγχουν τακτικά την όρασή τους παρότι έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν σοβαρές οφθαλμοπάθειες και απώλεια όρασης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα 

dementiaexerciseromanou.jpgΔεν γυμνάζεστε; Κινδυνεύετε από άνοια


Παρόμοιο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας με όσους έχουν γενετικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου έχουν όσοι δεν ασκούνται, υποστηρίζει μελέτη που παρακολούθησε περισσότερους από 1600 Καναδούς για περίπου 5 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα 

prosfembstogia.jpgΤοποθετούνται 679 επαγγελματίες υγείας για το προσφυγικό


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων για την τοποθέτηση 679 επαγγελματιών υγείας, διοικητικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος: «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επείγουσας Υγειονομικής Διαχείρισης για την Προσφυγική Κρίση».

Διαβάστε περισσότερα 

dikastef.jpgΣτα δικαστήρια (και) οι φυσικοθεραπευτές για το νέο ασφαλιστικό


Τη δικαστική οδό ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), προκειμένου να προσβάλει τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό.

Διαβάστε περισσότερα 

ΓΝ Ζακύνθου: Έναν μήνα κλειστά τα χειρουργεία - Τι λέει η διοίκηση


Μετά την ΠΟΕΔΗΝ, που έφερε στο προσκήνιο τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που προκάλεσαν το θάνατο μίας γυναίκας πριν από ένα μήνα στο ΓΝ Ζακύνθου αλλά και τις ευθείες βολές για αδικαιολόγητα παρατεταμένη αναστολή της  λειτουργίας των χειρουργείων, οι ίδιοι οι χειρουργοί του νοσοκομείου καταγγέλλουν την ουσιαστική «απουσία» του υπουργείου Υγείας, της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ, και του τοπικού βουλευτή.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr