Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Αστέρας Δερβενίου: Δύο εκτός έδρας αγώνες , μία νίκη με Χιλιομόδι, μία ήττα στο 90+ στη Νεμέα


Ο Αστέρας Δερβενίου μέσα σε τρεις ημέρες έδωσε δύο σερί αγώνες μακριά από την έδρα του κόντρα σε Ατρόμητο Χιλιομοδίου και Παννεμεατικό., στα πλαίσια της  εμβόλιμης 14ης και αναβληθείσας, λόγω καιρικών φαινομένων (7/1) αγωνιστικής και  της 16ης που επακολούθησε.

Η νίκη στις Κλένιες επι του Ατρόμητου


9n6slxbmΣτον πρώτο αγώνα ο Αστέρας πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, ιδίως στο β’ μέρος, νίκησε εκτός έδρας Ατρόμητο Χιλιομοδίου με σκορ 4 – 0.
Ο αγώνας, που ήταν εξ αναβολής, διεξήχθη στο γήπεδο της Κλένιας, και κάτω από βροχή στο μεγαλύτερο μέρος του, με τον γηπεδούχο τον Ατρόμητο να αγωνίζεται εκεί, λόγω της κακής κατάστασης του γηπέδου του Χιλιομοδίου από τον πρόσφατο χιονιά.
Srlp83g2

Ο Αστέρας μετά το πρώτο 10λπετο όπου ο Ατρόμητος επισκέφτηκε την περιοχή του και έφτιαξε μια δυο φάσεις, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την μετουσίωσε σε τέσσερα τέρματα στο β΄ μέρος, όταν είχε ολοκληρωτική υπεροχή.
 Ο Αστέρας στο α’ μέρος είχε τον έλεγχο του αγώνα καθοδηγούμενος από έναν ψυχωμένο Αντωνόπουλο έφτασε τέσσερες φάσεις πολύ κοντά στην επίτευξη τέρματος με τον Κουτρούλη στο 14’, τον Χάντη στο 23΄, ενώ στο 38’  ο Βασιλάρης πρώτα και ο Κουτρούλης, όντας αφύλακτοι, δεν μπόρεσαν εξ επαφής να σκοράρουν και τέλος στο 41΄ όταν  ο Βυζάς άδειασε από δεξιά όλη την αμυντική διάταξη του Ατρόμητου και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά οι συμπαίκτες του ήταν λίγο πιο μπροστά από τη μπάλα.
Xsktdhtn Στο β’ μέρος ο Αστέρας συνέχισε να έχει τον ίδιο ρυθμό και με την προσθήκη του Οικονομίδη αύξησε περισσότερο την πίεση στην εστία του Ατρόμητου, ο οποίος δύσκολα πλέον περνούσε τη σέντρα. Ένα καλό σουτ του Αντωνόπουλου στο 57’ έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κιούλου και ο Χάντης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα που του έγινε από τον Ποτήρη στο 60’.
YjgddaxsΌμως στο 70’ ο Οικονομίδης έβγαλε πάσα στην πλάτη της άμυνας προς τον Χάντη και ο Ποτήρης τον ανέτρεψε. Το πέναλτι  εκτέλεσε εύστοχα ο Αντωνόπουλος για το 0 – 1.
 Από το χρονικό αυτό σημείο και μετά ο Αστέρας ήταν καταιγιστικός. Στο 73’ ο Οικονομίδης, από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν πρόλαβε για πολύ λίγο μια παράλληλη πάσα του Βυζά και στο 75’ σε απόκρουση αμυντικών του Ατρόμητου μετά από κόρνερ, ο Φωλιάς με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή, παρά την προσπάθεια αμυντικού πάνω στη γραμμή του τέρματος, πέτυχε το 0 – 2.
Στο 83’ σε κτύπημα κόρνερ από τον Μεντή, στο πρώτο δοκάρι, ο Κιούλος σε μια φαινομενική εύκολη απόκρουση έχασε τη μπάλα και ο καραδοκών Βασιλάρης από κοντά πέτυχε το 0 – 3.
LacrdryzΤο σκορ έκλεισε ο Τάφα στο 89’ με εξαιρετικό πλασέ, σε ονειρεμένη μπαλιά του Φωλιά που τον έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Κιούλο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του, αφού με εναέρια ενέργεια στο ύψος της μικρής περιοχής και με τα πόδια πρόλαβε τον Θ. Γεώργαρη που βρέθηκε απέναντί του.
Ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής ήταν εξαιρετικός, όπως το ίδιο εξαιρετικοί ήταν και οι βοηθοί του κ.κ. Δ. Μοντζέλης και Κλεπετσάνης.
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ : Κιούλος, Σκούρτης, Ποτήρης, Μπίκος (66’ Πίπιλος), Χ. Γεώργαρης, Στασινόπουλος, Ι. Γεώργαρης, Καλαράς, Θ. Γεώργαρης, Σπ. Γεώργαρης (55’ Τσουμάνης), Μαντζιώρος (75’ Μιχάλης)
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Ψαρρός (55’ Οικονομίδης), Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Μεντής, Κουτρούλης, Χάντης (72΄ Τόλιας), Βυζάς (80΄Τάφα).

Ήττα στο 90+ στη Νεμέα
3mqv9urdΣτο δεύτερο εκτός έδρα αγώνα του , που έγινε το Σάββατο στη Νεμέα, κόντρα στον Παννεμεατικό, ο Αστέρας στάθηκε άτυχος, αφού δέχτηκε τέρμα στο 91’ και ηττήθηκε με 1 – 0, ενώ προηγούμενα είχε δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες να πετύχει εκείνος τέρμα.
Lxcok5k8Ο Αστέρας στάθηκε αρκετά καλά σε γενικές γραμμές και ήταν εκείνος, ιδιαίτερα στο β’ μέρος, που έψαχνε περισσότερο για επίτευξη τέρματος από τον αντίπαλό του. Ο Παννεμεατικός, χωρίς να είναι καλύτερος, ευτύχησε να πετύχει το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις και να πανηγυρίσει μια νίκη που σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα δεν τη δικαιούταν.
Το πρώτο 15λπετο του αγώνα η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στις αντίπαλες εστίες. Ο Αστέρας ακολούθως ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού η άμυνά του “έδεσε“ καλά και κέρδιζε ευκολότερα τις μπάλες στη μεσαία γραμμή.
Ozijtav4Έτσι στο 15’ ο Βυζάς από καλή θέση είχε ένα σουτ που έφυγε όμως άουτ και στο 18’ μια κεφαλιά του Βασιλάρη σε κτύπημα κόρνερ που έφυγε ελάχιστα άουτ. Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν στο 21’ όταν ο Τόλιας με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα από τα δεξιά. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Αστέρας προσπαθούσε, κυρίως από τ’ αριστερά με τον ορεξάτο Μερκούρη και τον Μετεβελή, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει σε θέση βολής, ενώ η άμυνά του κρατούσε μακριά από την εστία του Παναγιωτόπουλου τους κυνηγούς του Παννεμεατικού, αφού οι κάποιες σποραδικές ενέργειες του Λίλιου δεν είχαν αποτέλεσμα.
2mewg25r Ο Αστέρας και στο β’ μέρος εξακολουθούσε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα με τον Παννεμεατικό να αμύνεται αρκετά καλά από το χώρο της μεσσίας γραμμής. Μάλιστα ο Αστέρας είχε στο 50’ και πάλι με κεφαλιά του Τόλια σε πλάγιο φάουλ του Μεντή και δεύτερο δοκάρι, κάθετο αυτή τη φορά. Στο δε 60’ ο Βυζάς έφυγε μόνος πίσω από την πλάτη της άμυνας του Παννεμεατικού, αλλά φτάνοντας στο ύψος της μεγάλης περιοχής βιάστηκε να σουτάρει και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα Τσιλιγκίρη του Παννεμεατικού να πέσει και αποκρούσει. Άλλη μια τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα. Στο δε 83’ ο Αστέρας πέτυχε τέρμα με κεφαλιά του Βασιλάρη, αλλά ο διαιτητής είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον αέρα.
Kpo8bsgaΣτο 90’ με την άμυνα του Αστέρα “ανεβασμένη ψηλά“ ο Λίλιος, σε μια απόκρουση των αμυντικών του, ξέφυγε του Κουτρούλη που μάταια προσπάθησε να σταματήσει με φάουλ. Φθάνοντας όμως ο Λίλιος απέναντι στον Παναγιωτόπουλο επιχείρησε να τον πλασάρει, αλλά ο Παναγιωτόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ πέφτοντας χαμηλά. Στο κτύπημα όμως του κόρνερ, η άμυνα του Αστέρα “κόλλησε“, ο Παναγιωτόπουλος δεν βρήκε τη μπάλα και ο Τζίνης από κοντά με κεφαλιά πέτυχε το 1 – 0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στην αντεπίθεση με τη σέντρα, ο Αστέρας έκανε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μεντής μέσα στη μεγάλη περιοχή σούταρε μεταξύ συμπαικτών και αντιπάλων, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιλιγκίρη.
Vjwxwtfr Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε άδοξα, όχι από καλύτερη ομάδα, αλλά λόγω της αδυναμίας του να μετουσιώσει σε τέρματα την όποια υπεροχή του. Βέβαια κάποιοι από τους παίκτες-κλειδιά του δεν βρέθηκαν σε πολύ καλή ημέρα και το λασπωμένο γήπεδο της Νεμέας δυσκόλεψε περισσότερο την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
 Στη Νεμέα διαχρονικά ο Αστέρας δύσκολα παίρνει αποτελέσματα και αυτό επιβεβαιώθηκε και φέτος με τον πιο πικρό τρόπο, λόγω και της χρονικής στιγμής επίτευξης του νικητήριου τέρματος του Παννεμεατικού. Η διαιτησία των κ.κ. Αστερή, Κέκερη και Δ. Μπεκιάρη ήταν πολύ καλή.
  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ : Τσιλιγκίρης, Παππάς, Κοντογιάννης, Λάτσος, Κ. Βελέντζας, Τσιωτάκης, Δανιήλ (77’ Τζίνης), Μαρτίνος (80’ Τζάς), Παλυβός, Καριαμπάς (46’ Ζαφειρόπουλος), Λίλιος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Κουτρούλης, Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Μεντής, Μερκούρης (75΄ Χάντης), Τόλιας (53’ Οικονομίδης), Βυζάς.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.