Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου αθώωσε τον Περιφερειάρχη, Π. Τατούλη από τις κατηγορίες περί υποβάθμισης περιβάλλοντος σχετικά με την πλημμελή λειτουργία του δεματοποιητή Διδύμων Ερμιονίδας και τη μετατροπή του χώρου δεματοποίησης σε ΧΑΔΑ, κατά την περίοδο 2012-2013

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου, με ομόφωνη απόφασή του, αθώωσε τον Περιφερειάρχη, Π. Τατούλη, από τις κατηγορίες περί υποβάθμισης περιβάλλοντος σχετικά με την πλημμελή λειτουργία του δεματοποιητή Διδύμων Ερμιονίδας και τη μετατροπή του χώρου δεματοποίησης σε ΧΑΔΑ, κατά την περίοδο 2012-2013.

Απορρίφθηκε έτσι, ως αβάσιμο, το υπ’ αρ. 230/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, το οποίο απέδιδε στον Περιφερειάρχη και στην Περιφέρεια ευθύνες και αρμοδιότητες που ουδέποτε είχαν σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων.

Το Δικαστήριο με ευθυκρισία εξέτασε σε βάθος την υπόθεση, διερεύνησε την αρμοδιότητα της Περιφέρειας ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και το ποιος και με
ποιόν τρόπο διαχειρίζεται στην πράξη τα σκουπίδια και με ευθυκρισία απεφάνθη ότι από κανένα στοιχείο της ογκωδέστατης δικογραφίας (πλέον των 400 σελίδων) δεν προέκυψε αντικειμενικά η τέλεση του αδικήματος από τον Περιφερειάρχη.

Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε, αντιθέτως, ότι τη μόνη αρμοδιότητα που έχει απονεμηθεί στην Περιφέρεια, της υλοποίησης του ΣΔΙΤ και της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, η Περιφέρεια την έχει διεκπεραιώσει.