Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Εθνική επιλογή και συλλογική απόφαση για τη ΝΔ, η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

vaggelis-meimarakis-ko.jpg
Εντυπωσιάζει το θράσος και η αλλοίωση πραγματικών γεγονότων, προκειμένου κάποιοι να βγουν τσάμπα προφήτες κατόπιν εορτής.
Εξηγούμαστε. Διαβάζουμε στο Σαμαρικό blog antinews πως για την κατάντια της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, φταίει ο … Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Καμία έκπληξη, διότι η ομάδα Αντώνη Σαμαρά, αναζητά διαρκώς εχθρούς, για να εξηγήσει γιατί ο αρχηγός της καρδιάς τους, βγήκε σε πρωθυπουργική σύνταξη. Η έκπληξη αφορά στον τρόπο που επιχειρείται αυτή η επίθεση, με εσκεμμένη νόθευση πολιτικών ενεργειών.
Η πλεκτάνη του antinews λέει πως η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη αρχηγό, ψήφισε το Μνημόνιο που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας, για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Η ομάδα Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζει πως η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν έπρεπε να υπερψηφίσει αυτό το Μνημόνιο χρηματοδότησης της Ελλάδας και να αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ να εκτεθεί και να πέσει από την εξουσία, όταν η ομάδα Λαφαζάνη ήταν έτοιμη να τραβήξει το δικό της δρόμο. Δηλαδή σύμφωνα με το Σαμαρικό antinews, η Ελλάδα έπρεπε να πέσει στην παγίδα που είχε στήσει ο Βαρουφάκης και να οδηγηθεί σε ασύντακτη χρεοκοπία;

Διαβάζουμε ενδεικτικά στο antinews του Αντώνη Σαμαρά: «Τον Αύγουστο του 2015 ο Τσίπρας έπρεπε να περάσει από τη Βουλή το Τρίτο Μνημόνιο, όπως είχε αναγκασθεί να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους τον Ιούλιο του 2015 για να μη χάσει την εξουσία. Ο τότε ΣΥΡΙΖΑ δεν το άντεχε, γεγονός που αποδείχθηκε στην πράξη. Ήρθε όμως ως από μηχανής Θεός, πολιτικός αρωγός και large κομματικός χορηγός ο Βαγγέλης να του προσφέρει κοινοβουλευτική στήριξη δίχως την παραμικρή εγγύηση. Μπεσαλίδικα πράγματα. Πολιτικό κιμπαριλίκι στις πλάτες μας.»
Απαντούμε με ψυχραιμία στις νέες ασυναρτησίες:

Δεδομένο 1ο)
Μετά το δημοψήφισμα «ΝΑΙ – ΟΧΙ» η πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτυπωνόταν στα δημοσκοπικά ανώτατα όρια του 14-15% και πολιτικά βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης. Τότε παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά από τη γενική Νεοδημοκρατική κατακραυγή. Ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ήταν ένας «μεταβατικός» Πρόεδρος αλλά και ικανός να κρατήσει το μαγαζί όρθιο ως γέννημα θρέμμα, ως η ψυχή της παράταξης, εξυπηρετώντας το αφήγημα του Μεσσήνιου πολιτικού περί αριστερής παρένθεσης και δικής του επιστροφής. Όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως βαθύτατα δημοκρατικό και παραταξιακό στέλεχος, ζήτησε την επιβεβαίωση των ανώτατων οργάνων για αυτή την επιλογή του Αντώνη Σαμαράτην οποία και έλαβε (με πλεόνασμα χρόνου κομματικής εμπιστοσύνης), χωρίς καμία αμφισβήτηση, γιατί εδώ που τα λέμε ποιος ήθελε να ηγηθεί και να καεί με μία ΝΔ που βρισκόταν στο 14%; Ποιος ήθελε να οδηγήσει τη ΝΔ σε εκλογές (που μυρίζονταν στον πολιτικό αέρα) απέναντι σε ένα πανίσχυρο Τσίπρα; Ο Αντώνης Σαμαράς και οι υποψήφιοι δελφίνοι, φαντάζονταν ή περίμεναν από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πώς σε περίπτωση εκλογών, η ΝΔ να φτάσει το πολύ στο 18-20%, έτσι ώστε να είναι ευκόλως αμφισβητήσιμος, αλλά και ταυτόχρονα να έχει παραδώσει ένα κόμμα όχι απόκομμα που παρέλαβε. Όμως συνέβη κάτι διαφορετικό. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συσπείρωσε τη ΝΔ και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και στις εκλογές έφτασε το 29%! Η δυναμική της ΝΔ ήταν τέτοια που το ίδιο βράδυ των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, οι ίδιοι που δεν στήριξαν τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές για οπορτουνιστικούς λόγους, αμφισβήτησαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως μη ικανό να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα των κλειστών Τραπεζών. Όλοι αυτοί δε, γνώριζαν πολύ καλά πως το εκλογικό σώμα θα έδινε μία δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την πρώτη του

Δεδομένο 2ο)

Το κλίμα της εποχής που η ΝΔ κλήθηκε να πάρει μία ιστορική απόφαση, να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και όχι φυσικά τη στήριξη του Τσίπρα ποιο ήταν;
Κλειστές Τράπεζες, μεγάλη εκροή κεφαλαίων (δεκάδων δις), και τους δανειστές να έχουν ζητούν ή την υπογραφή του Μνημονίου Τσίπρα ή την ασύντακτη χρεοκοπία. Ήταν το ίδιο δίλημμα που επέβαλε στον Τσίπρα την ανώμαλη προσγείωση στο ρεαλισμό, ως συνέπεια της πολύμηνης «λεβέντικης» και καταστροφικής διαπραγμάτευσης.
Μπροστά σε αυτή την μεγάλη εθνική πρόκληση, η ΝΔ έπρεπε να διαλέξει: ή να στείλει ένα δυνατό μήνυμα στην Ευρώπη και τον κόσμο πως η Ελλάδα επιθυμεί την παραμονή στην ευρωζώνη ή επιθυμεί την έξοδο από αυτή. Δηλαδή η ΝΔ έπρεπε να αποφασίσει αν η Ένωση της Ευρώπης, που την ενέταξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν εξυπηρετούσε πλέον τα συμφέροντα της Ελλάδας. Τραγικό και μόνο ως σκέψη, συλλογιζόμενοι το γενικό στρατιωτικό και γεωπολιτικό σκηνικό της φλεγόμενης Μεσογείου και των Βαλκανίων πάντα σε αναμονή. Αλλά ακόμη και τότε, που μία τέτοια απόφαση θα φάνταζε αυτονόητη για οποιοδήποτε αρχηγό της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να ληφθεί μία συλλογική απόφαση, που φυσικά ήταν το ΝΑΙ!
Δηλαδή η ΝΔ, με εισηγητή τον Κωστή Χατζηδάκη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπερασπίστηκε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τη στήριξη των στόχων του Μνημονίου και όχι φυσικά των μέτρων, τα οποία ήταν ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επαναλαμβάνουμε, η απόφαση που ελήφθη για την υπερψήφιση των στόχων του «αριστερού» Μνημονίου εκ μέρους της ΝΔ, ήταν συλλογική της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και όχι του ενός του αρχηγού του Βαγγέλη Μεϊμαράκη! Προ του ιδίου κινδύνου (αλλά κατώτερης κλίμακας), της ασύντακτης χρεοκοπίας, το ίδιο ακριβώς έπραξε και ο Αντώνης Σαμαράς το 2012, συμμαχώντας στην κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ!! Το ξεχνάμε;

Δεδομένο 3ο)

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για εθνική συνεννόηση και συναίνεση στα μεγάλα εθνικά θέματα. Το ίδιο ακριβώς που είχε κάνει και ο Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της θητείας του, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την παγκόσμια κρίση, ενωμένη. Ποιο είναι το κακό στην ομόνοια; Μόνο οι μικρόψυχοι και αυτοί που έχουν να κερδίσουν χρήματα και εξουσία από τη διάλυση της Ελλάδας, τάσσονται υπέρ της όξυνσης και του λαϊκισμού. Όπως και έγινε. Ποιοι τελικά κέρδισαν που δεν ακολούθησαν το δρόμο του Καραμανλή; Το ΠΑΣΟΚ στην εποχή του, οι ξένες Τράπεζες και τα απανταχού «κοράκια». Ποιος κέρδισε από την αμφισβήτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν ανακόπηκε η ανοδική πορεία της κεντροδεξιάς; Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ξένες Τράπεζες και τα απανταχού «κοράκια». Ποιος χάνει πάντα; Τα μεσαία και ευπαθή κοινωνικά στρώματα! Χάνεται η κυριαρχία της Ελλάδας.
Και γιατί διαμαρτύρεται ο Αντώνης Σαμαράς για το σκεπτικό της συναίνεσης; Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για αυτό, μετά τις ευρωεκλογές του 2014, όπου «κατάλαβε» πως η ΝΔ μόνη της δεν τα καταφέρνει και έπρεπε να ανοίξει την κουβέντα με όλους όσοι πιστεύουν στην προοπτική της εντός της ευρωζώνης.
Η παραμονή της Ελλάδας στην ένωση των Ευρωπαϊκών κρατών ήταν για τη ΝΔ μία εθνική επιλογή και συλλογική απόφαση.
Όσα υποστηρίζει το Σαμαρικό κατευθυνόμενο blog, εξυπηρετούν άλλα σκοτεινά συμφέροντα.
Είμαστε εδώ για να ρίχνουμε ΦΩΣ!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com