Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ! Δεκάδες παραβιάσεις και εμπλοκή με οπλισμένα Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο

asd
Χαμός και σήμερα στο Αιγαίο όπου η κατάσταση πάει να γίνει κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη.
Δώδεκα μαχητικά βρέθηκαν οπλισμένα στο Αιγαίο με τον λάθος να κινδυνεύει να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Οκτώ Ελληνικά μαχητικά οπλισμένα και με τους διακόπτες στον ON, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οκτώ αντίστοιχα Τουρκικά εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα,τρία CN0-235 και τρία Ε/Π σε διαφορετικά σημεία του Αιγαίου.
Από την άλλη τρία CN-235 Τούρκικα κατασκοπευτικά – καταγραφικά στο πλαίσιο Νατοϊκής άσκησης πέταξαν στον Νοτιοανατολικό Αιγαίο με το ένα να παίρνει από κάτω προς τα πάνω το Αρχιπέλαγος κάνοντας συνεχώς παραβιάσεις. Στην «εισβολή» στο FIR Αθηνών συμμετείχαν και 3 ελικόπτερα που απονηώθηκαν απο Τουρκικά πολεμικά σκάφη, σύμφωνα με το Veteranos.
Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) από την πλευρά του απογείωσε 2 F-16 από την Λήμνο που αναχαίτισε μια τετράδα Τουρκικά μαχητικά δυτικά της Λέσβου όπου είχαμε και εμπλοκή την 13:15 με το ζευγάρι των οπλισμένων μαχητικών.
Δύο F-16 από την Σκύρο και δύο F-16 από την 111 ΠΜ της Αγχιάλου αναχαίτισαν τα δύο ζευγάρια των Τουρκικών που εισέβαλαν στον Νοτιοανατολικό Αιγαίο και ένα ακόμη ζευγάρι Μιράζ από την 114 ΠΜ της Τανάγρας αναχαίτισαν το CN-235 που έκανε συνεχώς παραβιάσεις στο Κεντρικό Αιγαίο.
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 24η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (4 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 6 (3 CN-235 & 3 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 14
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 15
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 23
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.