Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Στο Κύπελλο Ελλάδας Νίκες για Πλατανιά, ΠΑΣ και Αιγινιακό, «Χ» στο Βικελίδης

Νίκες για Πλατανιά, ΠΑΣ και Αιγινιακό, «Χ» στο Βικελίδης
Στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ευόσμου, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας.  Την πρώτη νίκη του στο Β΄ όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας (Β΄ φάση) στο ποδόσφαιρο πέτυχε ο Πλατανιάς επί της Σπάρτης με 1-0 για την 2η ημέρα της διοργανωσης.


Άρης - Αστέρας Τρίπολης 3-3 


Έβρεξε γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολη για την 2η ημέρα του 5ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας (Β΄ φάση), όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Ο Αστέρας ειχε προηγηθεί 3-1, αλλά οι παίκτες του Άρη βρήκαν τα αποθέματα δύναμης για να φθάσουν στα τελευταία λεπτά στην ισοφάριση.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ λίγο πριν κλείσει το πρώτο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το 14ο λεπτό όταν ο Αργεντινός Μάσα έκανε το εναέριο σουτ από σέντρα του Τσουκαλά για να νικήσει τον Διούδη και να γράψει το 1-0. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν γρήγορα και συγκεκριμένα στο 25΄ με τον Μπαργκάν, το δυνατό σουτ του οποίου δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Κοσίτσκι.
Άμεση όμως ήταν και η απάντηση του Αστέρα, ο οποίος εκ νέου το προβάδισμα τέσσερα λεπτά αργότερα (29΄) με τον Ιωαννίδη. Ο Καλτσάς έπιασε σουτ για να προσκρούσει η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και από κοντά ο Ιωαννίδης κατάφερε να σκοράρει για να κάνει το 1-2. Το 1-3 έκανε ο ο Αστέρας στο 72΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Μάσα σε ανατροπή του από τον Διούδη, το οποίο εκτέλεσε ο Τσιλιανίδης.
Ο Άρης μείωσε, επίσης με πέναλτι του Τάτου στο 85΄, μετά από χέρι του Ευαγγέλου μέσα στην περιοχή, για να ισοφαρίσει στο 87΄ με τον ίδιο παίκτη το σουτ του οποίου βρήκε στον Ευαγγέλου άλλαξε πορεία η μπάλα και κατέληξε στα δίχτυα.
Αρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης (66΄ Νέτο), Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ρόβας, Ντούνης (46΄ Μιλούνοβιτς), Καπνίδης, Τάτος, Μπαργκάν, Γκουεράο (46΄ Παυλίδης).
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτζι, Κυργιακόπουλος, Μπέρτος, Κότσιρας, Ευαγγέλου, Στανισάβλιεβιτς (63΄ Ιγκός), Χαντανί, Τσουκαλάς (46΄ Πότσι), Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης (46΄ Δημούτσος), Μάσα.


Βέροια - Αιγινιακός 0-1 

Την έκπληξη έκανε ο Αιγινιακός για την 2η ημέρα του 5ου ομίλου (Β΄ φάση) του κυπέλλου Ελλάδας), αφού κατάφερε να νικήσει 1-0 εκτός έδρας τη Βέροια με τέρμα του Ζούρκου στο 84΄, σε έναν αγώνα μέτριο όπου το τσουχτερό κρύο και το χιόνι που έπεφτε κατά τη διάρκεια του αγώνα κράτησε τον κόσμο σπίτι του. Την 1η αγωνιστική η Βέροια είχε ηττηθεί επίσης με 1-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και ο Αιγινιακός 3-0 στην έδρα του από τον Άρη.
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε από την Βέροια στο 34΄. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λινάρδος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τόλιου και στη συνέχεια άουτ. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (44΄) η Βέροια είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά οριζόντιο με κεφαλιά του Μπαλάφα, για να φύγει στη συνέχεια η μπάλα άουτ.
Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημειώθηκε στο 84΄ όταν σε αντεπίθεση του Αιγινιακού ο Ζούρκος κατάφερε να σκοράρει με πλασέ και ο Αιγινιακός να παραμείνει έτσι στο κυνήγι της πρόκρισης, ενώ η Βέροια αποκλείστηκε.
ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (73΄ Μελίσσης), Άρτσε (64΄ Σισίνιο), Σαρπόνγκ, Μαλόν, Καλί, Λινάρδος, Μπαλάφας (83΄ Παπαστεριανός), Βίτι, Χαροντάκης.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Πασαλίδης, Ζούρκος, Ζγκούρι, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πατράλης, Κυζιρίδης (68΄ Γκατζολάρι), Λιόλιος, Ονουάτσι (73΄ Ρανγκέλοφ), Γκούρτσας.


Αγροτικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ευόσμου, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Δώνης με κεφαλιά στο 40ο λεπτό.
Οι καιρικές συνθήκες και το χιονόνερο που έπεφτε ασταμάτητα, δεν επέτρεψαν να γίνει ένα καλό παιχνίδι κι έτσι οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Ο ΠΑΣ έφτασε τις δύο νίκες και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού την 1η αγνωνιστική είχε νικήσει με το ίδιο σκορ και την Ξάνθη. 
Από τη δική του μεριά ο Αγροτικός Αστέρας έμεινε στη μία νίκη (απέναντι στην Καλλονή) και στους 3 βαθμούς και τα πάντα θα εξαρτηθούν γι' αυτόν την τελευταία αγωνιστική, που υποδέχεται την Ξάνθη.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νεντίδης): Γιακουμής, Κουκόλης, Χατζής, Βαφέας, Πάτο, Τριανταφυλλάκος, Τεγούσης (59′ Τάι), Ουνγιαλίδης, Δεινόπαπας (46′ Αργυρίου), Γκέσιος (82′ Θεοδωρίδης), Φιλίπε.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Καρανίκας (79′ Μπουκουβάλας), Γαρουφαλιάς, Δώνης, Νικολιάς, Ακόστα, Μαμπουλού, Βιντάλ (87′ Μασούρας).


Πλατανιάς-Σπάρτη 1-0 

Την πρώτη νίκη του στο Β΄ όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας (Β΄ φάση) στο ποδόσφαιρο πέτυχε ο Πλατανιάς επί της Σπάρτης με 1-0 για την 2η ημέρα της διοργανωσης. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο Περιβολίων στα Χανιά και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Γουνδουλάκης με πλασέ στο 51΄.
Έτσι όλα είναι ανοικτά για την πρόκριση, αφού και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη. Στα ματς της πρεμιέρας ο Πλατανιάς είχε ηττηθεί με 3-0 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, ενώ η Σπάρτη είχε κερδίσει με 4-0 τα Χανιά στην έδρα της. Την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο θα παιξουν τα Χανιά με τον Ολυμπιακό.
Σε ό,τι αφορά τον σημερινό αγώνα, που έγινε υπό συνεχή βροχόπτωση, οι ομάδες παρουσίασαν μέτριο θέαμα στο Α΄ ημίχρονο, ενώ ανέβασαν την απόδοσή τους στο Β΄. Στο πρώτο μέρος έχασαν ουσιαστικά από μια καλή ευκαιρία. Πρώτα ο Πλατανιάς στο 26΄ όταν κεφαλιά του Γουνδουλάκη πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 42΄ η Σπάρτη με τον Μπουντόπουλο, το σουτ του οποίου όμως ειχε την ίδια τύχη.
Στην επανάληψη ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στο αγώνα και στο 51' άνοιξε το σκορ με πλασέ του Γουνδουλάκη μετά από πάσα του Γιορέντε. Ο Τσουράκης 4 λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 σε φάση διαρκείας στην εστία της Σπάρτης, η οποία προσπάθησε να φθάσει στην ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού στις καθυστερήσεις έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βελλίδη ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ.
Την 3η αγωνιστική, η Σπάρτη υποδέχεται τον Ολυμπιακό και τα Χανιά τον Πλατανιά στο τοπικό ντέρμπι.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκάλας, Γιορέντε, Γουνδουλάκης, Πριντέντα, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Καρυπίδης, Τσουράκης (78΄ Κάργας), Μενδρινός (85΄ Ηλιάδης), Ντιλαβέρ, Ντίνας (69΄ Στάθης).
ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Σιώπης, Παπαχρήστος, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (59΄ Ηλιόπουλος), Μπουντόπουλος (61΄ Βελλίνης), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Αναστασάκος, Οικονομόπουλος (84΄ Κατσίκης).