Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΙΧΩΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ «Ξέσπασε» στην ΑΕΚ 78 - 67 και έμεινε μόνος πρώτος

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 78-67
Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι κορυφής της Stoiximan.gr Basket League ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και δίχως να επιτρέψει στην ΑΕΚ να πλησιάσει σε κανένα σημείο του αγώνα έφτασε στο τελικό 78-67, κάνοντας το 8Χ8 στο πρωτάθλημα.
Πέραν της ήττας η Ένωση «έχασε» και τον Κώστα Βασιλειάδη, που έφυγε τραυματίας από το παρκέ.
Ο Ολυμποπιακός έφερε στα μέτρα του το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. 

Οι Πειραιώτες έτρεξαν στο transition, ενώ Πρίντεης και Μπιρτς ήταν σταθερές μονάδες στην επίθεση. Αυτό είχε σαν συνέπεια να «χτιστεί» διαφορά από νωρίς. Η Ένωση δεν μπορούσε να πλησιάσει σε παπόσταση... βολής, παρά τις προσπάθειες του Δημήτρη Μαυροειδή.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως η άμυνα της ΑΕΚ ήταν το... σημείο αναφοράς των φιλοξενούμενων. Ένα επί μέρους 7-0 από Μιλόσεβιτς και Ούκιτς, το οποίο ήταν αποτέλεσμα της πιεστικής άμυνας στην περιφέρεια, μάζεψαν τη διαφορά (26-23, 13’). Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση άμεσα και χάρη στον Λοτζέσκι επανέφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Παπαπέτρου και Πρίντεζης τον πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ ήταν... αναιμική στην επίιθεση.
Οι γηπεδούχοι έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό και αυτό τους βοηθούσε να διατηρήσουν τη διαφορά στα επίπεδα που ήθελαν. Ο Σπανούλης φρόντιζε να δίνει.. χώρο στους συμπαίκτες του και οι Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Μπιρτς έκαναν τη... δουλειά. Την ίδια ώρα η Ένωση είχε τον Βασιλειάδη να «ξεσπά» με 5 διαδοχικούς πόντους, όμως πέραν αυτού δεν είχε να επιδείξει τίποτε άλλο. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός είχε πάει για τα καλά το παιχνίδι στα δικά του μέτρα.
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν απλώς τυπική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός είχε πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε, την ίδια ώρα ποου η ΑΕΚ δεν μπορούσε να μαζέψει τη διαφορά. Το τελικό 78-67 αποτύπωσε πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να κάνει με χαρακτηριστική ευκολία το 8Χ8 και να μένει μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League.
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 43-34, 65-46, 78-67.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7 (1), Μπιρτς 12, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 9 (1), Σπανούλης 10 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 1, Λοτζέσκι 17 (3), Αθηναίου.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 14 (2), Σάκοτα 14 (1), Βασιλειάδης 11 (3), Μιλόσεβιτς 5 (1), Ντίξον 10 (1), Λαρεντζάκης, Φάλκερ 2, Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 9, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 2.