Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Βελτιώνονται οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων


stogiatro.gr

Βελτιώνονται οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων

m_d_stogia.jpg
Πιο κοντά στη μεσογειακή διατροφή ήρθαν οι Έλληνες μετά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το  ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών , με θέμα:
«Διατροφικές συνήθειες 2016».

Διαβάστε περισσότερα

Η φτώχεια βλάπτει σοβαρά την υγεία

poorhealth.jpg
“Όπου φτωχός και η μοίρα του λέει η λαϊκή παροιμία” και φαίνεται πως επιβεβαιώνεται όσον αφορά στην πιθανότητα εμφάνισης εμφράγματος. Έρευνα του Ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας, που πραγματοποιήθηκε σε 30.000 άτομα που είχαν ήδη υποστεί έμφραγμα, έδειξε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα κάποιου, τόσο απομακρύνεται ο κίνδυνος για ένα δεύτερο επεισόδιο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Γιατροί του Κόσμου στην Τήλο και τη Νίσυρο


Την Τήλο και τη Νίσυρο θα επισκεφθούν, μέσα στον Οκτώβριο, το Πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης & το Πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών των Γιατρών του Κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα

Κότσι: Διαδερμικό χειρουργείο λύνει οριστικά το πρόβλημα

gout_stogia.jpg
Είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις των κάτω άκρων και εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στα γυναικεία πόδια. Ωστόσο, το κότσι δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα. Είναι μία επώδυνη κατάσταση που απαιτεί οριστική λύση.

Διαβάστε περισσότερα

«Τριπλή» συνεργασία για την ασφάλιση των νεογνών του ΡΕΑ

r_e_e_1_stogia.jpg
Η Εθνική Ασφαλιστική, η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική και η Ευρωκλινική Παίδων, τρείς μεγάλοι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον κλάδο υγείας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο «FULL Health-Ασφάλιση Νεογνών ΡΕΑ», προστατεύοντας, από την πρώτη στιγμή, την υγεία των νεογέννητων και στηρίζοντας τους νέους γονείς.

Διαβάστε περισσότερα

Ελαιόλαδο: "Φάρμακο" κατά της δυσκοιλιότητας

oliveoil
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που αφορά άτομα κάθε ηλικίας. Υπολογίζεται ότι ένας στους 5 Έλληνες έχει εμφανίσει δυσκοιλότητα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Και μπορεί να μην μιλάμε για ασθένεια, αλλά για σύμπτωμα, είναι ωστόσο μία κατάσταση που ενοχλεί και ταλαιπωρεί. Mία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, σε άδειο στομάχι, θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, σε υγιείς ενήλικες.

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Υγείας: Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μια «οffshore εταιρεία» διανομής πολιτικού χρήματος

k_stogia.jpg
Οι πρόσφατες εξελίξεις  στο ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις σχέσεις εξάρτησης του Οργανισμού αυτού  με τα πιο σκοτεινά κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής στο Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

Γερά δόντια από... κούνια

kidteeth.jpg
Ιδιαιτέρως κακή είναι η στοματική υγιεινή των παιδιών στη χώρα μας, με αποτέλεσμα το 42,8% των παιδιών ηλικίας 5 ετών να έχουν τερηδονισμένα ή σφραγισμένα δόντια, ενώ το 71% των εφήβων 15 ετών να έχουν εμπειρία τερηδόνας, με περίπου δύο σφραγισμένα δόντια. Τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς, ώστε να εξασφαλίσουν ένα υγιές χαμόγελο για τα παιδιά τους;

Διαβάστε περισσότερα

Στους 55.017 οι ανασφάλιστοι που δικαιούνται φάρμακα με μηδενική συμμετοχή

farmstogia.jpg
Στους 55.017 ανήλθαν οι ανασφάλιστοι που δικαιούνται να προμηθεύονται φάρμακα με μηδενική συμμετοχή, κατά το 1ο δίμηνο εφαρμογής του μέτρου.

Διαβάστε περισσότερα