Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Τροφές- αντίδοτα στο στρες

 logo newsletter

 

Τροφές- αντίδοτα στο στρες

sf_stogia.jpg
Όπως το στρες επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές μας, έτσι και το τι τρώμε μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας.

Διαβάστε περισσότερα

Προλάβετε την οστεοπόρωση

OSTEOPOROSI.jpg
Αποκαλείται σιωπηλή ασθένεια, γιατί η οστική απώλεια που προκαλεί δεν συνοδεύεται από συμπτώματα. «Χτυπά την πόρτα» ξαφνικά, με την μορφή κάποιου κατάγματος στον καρπό, στη σπονδυλική στήλη ή στο ισχίο. Κι αντίθετα μ’ όσα πολλοί πιστεύουν, δεν είναι πρόβλημα μόνο των ηλικιωμένων γυναικών. Η οστεοπόρωση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και τα οστά είναι δυνατό να αδυνατίσουν πρώιμα αν δεν υπάρχει υγιεινή διατροφή και κατάλληλη άσκηση.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση κάνναβης: Οι επιπτώσεις στην υγεία όπως προκύπτουν από την έρευνα

can_stogia.jpg
Η κάνναβη είναι μακράν το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο ναρκωτικό και αποτελεί το  ήμισυ του συνόλου των κατασχέσεων ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αν λάβουμε υπόψη μας τις επιπτώσεις που έχει η χρήση της στη σωματική και ψυχική υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: «Κλείστε το μάτι» στην έγκαιρη διάγνωση

nov_stogia.jpg
Διακόσια ογδόντα πέντε εκατομμύρια άτομα σε όλο τον αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης εκ των οποίων τα 39 εκατομμύρια έχουν χάσει τελείως την όρασή τους. Στο 80% των περιπτώσεων αυτών η απώλεια της όρασης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Πόνος στο στήθος: Πότε είναι επικίνδυνος και τι άλλο μπορεί να «κρύβει»

chpstogia.jpg
Σε άμεση έκκληση για ιατρική βοήθεια πρέπει να προβαίνουν όσοι βιώνουν, τουλάχιστον για πέντε λεπτά, πόνο, πίεση ή δυσφορία στο κέντρο του στήθους ή στα χέρια, την πλάτη, το σαγόνι, το λαιμό ακόμα και στο στομάχι.

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστέκονται οι γιατροί στο «κούρεμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών

stogia_hc_2.jpg
Την αντίθεσή του με τις ρυθμίσεις για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, μιλώντας την Τετάρτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Σπάνιες Παθήσεις στη Δυτική Ελλάδα»

stogia_span_path.jpg

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το διήμερο 9ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) με τίτλο «Οι Σπάνιες Παθήσεις στη Δυτική Ελλάδα», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων, στις 7 & 8 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

«Ξεκαθάρισμα» υπουργείου Υγείας προς ΕΕΜΥΥ

yp_yg_stogia.jpg
Τα πράγματα στη θέση τους επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας, σχετικά με αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια του 18ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), με σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης: Ξέρετε τι μπορεί να συμβεί μέσα σε 37 δευτερόλεπτα;

thro_stogia.jpg
Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της θρόμβωσης είναι ζωτικής σημασίας και παίζει καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να αποφευχθεί το μοιραίο.

Διαβάστε περισσότερα

Και το φθινόπωρο έχει τις αλλεργίες του

fallallergies.jpg
Στη χώρα μας οι αλλεργίες του αναπνευστικού θεωρούνται «παιδί» της άνοιξης, λόγω της έντονης γυρεοφορίας που παρατηρείται την εποχή εκείνη. Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι ένα δεύτερο (μικρότερο, αλλά εξίσου σημαντικό) κύμα συμπτωματολογίας εμφανίζεται το φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα

Πότε και πώς γεννήθηκε η κολώνια;

eaudecologne.jpg
Επισήμως, η τέχνη του αρώματος γεννήθηκε στην Αίγυπτο, και από εκεί έκανε το γύρο του κόσμου. Η σύγχρονη αρωματοποιΐα ωστόσο, αν και συχνά «κοιτάζει» προς την Ανατολή αναζητώντας χρώματα κι αρώματα, είναι ταυτισμένη με τη Γαλλία.

Διαβάστε περισσότερα