Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η εργασιακή ανασφάλεια αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη


stogiatro.gr

ERGASIAKI_ANASFALEOIA.jpgΗ εργασιακή ανασφάλεια αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη


Αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη διατρέχουν τα άταμα που βιώνουν εργασιακή ανασφάλεια, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε σε εργαζόμενους από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.


Διαβάστε περισσότερα

seniorsupermarket.jpgΠώς αγοράζουν τρόφιμα οι ηλικιωμένοι;


Με κύριο κριτήριο την ημερομηνία λήξης του προϊόντος, την τιμή και τη γεύση αποφασίζουν οι ηλικιωμένοι το ποια τρόφιμα θα αγοράσουν, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τους κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες, που επηρεάζουν την ποιότητα της διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα

CSL Behring: Μέχρι τις 8/10 οι προτάσεις των ενδιαφερομένων για το βραβείο Heimburger 2017

behstogia.jpg
H CSL Behring βραβεύει ερευνητές σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας έμπρακτα την έρευνα στις διαταραχές της πηκτικότητας του αίματος. Οι Έλληνες ερευνητές που ενδιαφέρονται για το βραβείο Heimburger 2017 μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την  8η Οκτωβρίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα

muststogia.jpgΗ “Κίνηση «μαστ»… για τον καρκίνο του μαστού”, στην Πάτρα


Στάση στην Πάτρα, έκανε το "ταξίδι ζωής" της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), «Κίνηση Μαστ», όπου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού, στην ελληνική περιφέρεια με στόχο κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο του μαστού.

Διαβάστε περισσότερα

psfarstogia.jpgΨωρίαση: Φάρμακο εξασφαλίζει καθαρό δέρμα για χρόνια


Μακροχρόνια αποτελεσματικότητα φαίνεται να έχει φάρμακο που χορηγείται στους ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση, σύμφωνα με νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο 25ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας (EADV) στη Βιέννη.

Διαβάστε περισσότερα

Ελπίδες για οριστική θεραπεία του AIDS


hathstogia.jpgΜια νέα θεραπευτική προσέγγιση, η οποία είναι η πρώτη που φαίνεται ότι εξαφάνισε τον ιό HIV από τον οργανισμό ασθενούς, με την ολοκλήρωση της κλινικής δοκιμής, δημιουργεί ελπίδες για οριστική θεραπεία του AIDS.

Διαβάστε περισσότερα

Μαμάδες για όλες τις δουλειές, μπαμπάδες μόνο για παιχνίδι;

mumbabygame.jpg
Η καθημερινότητα με ένα μωρό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θηλασμός, μαγείρεμα, αποστείρωση, άλλαγμα, μπάνιο, είναι κάποιες μόνο από τις δουλειές που κάνουν καθημερινά οι μητέρες που έχουν μωρό. Ναι, οι μαμάδες περνούν πολύ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, αυτός όμως δεν είναι χρόνος που απολαμβάνουν, αφού η απαιτητική καθημερινότητα με το μωρό τις κουράζει και τις γεμίζει άγχος.

Διαβάστε περισσότερα

stogiavio.jpgΟι κινήσεις που πρέπει να κάνετε αν πέσετε θύμα ξυλοδαρμού (infographic)


Με έναν πρωτότυπο τρόπο ενημερώνει ο ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων για το τι πρέπει να πράξουν άμεσα όσοι πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας δημιούργησε ένα infographic που κατευθύνει με απλό τρόπο τα θύματα για το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε αυτά τα περιστατικά.

Διαβάστε περισσότερα

Το "τρίπτυχο της πρόληψης" στον καρκίνο του μαστού

stogiakarkmast.jpg
Παρόλο που οι ακριβείς αιτίες του καρκίνου του μαστού δεν έχουν διευκρινιστεί, υπάρχουν τρία βήματα που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισής του.

Διαβάστε περισσότερα

Έτσι θα "ξεφύγετε" από τις φθινοπωρινές ιώσεις

ccstogia.jpg
Το φθινόπωρο αποτελεί εποχή έξαρσης των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού και των κρυολογημάτων. Είτε οφείλονται στην αλλαγή του καιρού, είτε στο συγχρωτισμό με άλλα άτομα σε κλειστούς χώρους, όπως τα γραφεία, οι σχολικές αίθουσες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να πάρετε, προκειμένου να προφυλαχθείτε.

Διαβάστε περισσότερα

jackdog.jpgXάσατε τον τετράποδο φίλο σας; Πώς θα διαχειριστείτε την απώλεια;


Όλοι όσοι έχουν βιώσει την απώλεια ενός τετράποδου φίλου, κάνουν λόγο για μια πολύ άσχημη εμπειρία που δυσκολεύτηκαν πολύ να ξεπεράσουν. Στις γραμμές που ακολουθούν σας δίνουμε δέκα συμβουλές, για να ανακουφιστείτε από τον πόνο της απώλειας και να τον ξεπεράσετε.

Διαβάστε περισσότερα