Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

#AseTisVlakeies και σώσε τη ζωή σου

logo newsletter


atv.ets.jpg 

#AseTisVlakeies και σώσε τη ζωή σου


Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας υλοποιεί η AXA Ασφαλιστιική, επισημαίνοντας με έναν «αντισυμβατικό» τρόπο
τις «βλακείες» που κάνουμε καθημερινά και απειλούν τη ζωή μας.

Διαβάστε περισσότερα

mastectomy.jpgΑνάπλαση μαστού μετά από μαστεκτομή- κατάλληλη για όλες τις γυναίκες


Και οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από την ανάπλαση μαστού μετά από μαστεκτομή, και μάλιστα χωρίς αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών. Στην πρώτη μελέτη του είδους, φάνηκε ότι η ηλικία δεν πρέπει να είναι παράγοντας που να αποθαρρύνει κάποια γυναίκα να κάνει επέμβαση ανάπλασης, αφού στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, η επέμβαση είναι επιτυχημένη.

Διαβάστε περισσότερα

proip.ets.jpgΠ.Ι.Σ.: Αυξήστε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις


Επιστολή προς το Υπουργό Υγείας απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με την κοστολόγηση των 86 διαγνωστικών εξετάσεων, τη στελέχωση των Νοσοκομείων και τις συμβάσεις των παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα

kidsexercise.jpgΣηκώστε τα παιδιά από τον καναπέ


Μόλις 10 λεπτά μέτριας άσκησης την ημέρα, μειώνουν τον λιπώδη ιστό και ενισχύουν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία σε παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Όσο πιο πολλή και πιο έντονη είναι μάλιστα η άσκηση, τόσο μικρότερο είναι το βάρος του παιδιού και τόσο μικρότερη η κεντρική παχυσαρκία του.

Διαβάστε περισσότερα

dem.per.syn.ets.jpgH DEMO αρωγός σε Πανελλήνια Συνέδρια


Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO είχε ενεργό συμμετοχή και υποστήριξε το  37ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Την ίδια περίοδο ήταν παρούσα και στο 23ο  Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο, που έλαβε χώρα στη Χίο.

Διαβάστε περισσότερα

prosl.ets.jpgΠροσλήψεις στην Υγεία: Τι θα γίνει μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες


Επιπλέον δυσκολία και καθυστερήσεις, αν όχι ακύρωση, των 4000 προσλήψεων που είχαν προαναγγελθεί για το ΕΣΥ θα φέρει η απόφαση του ΣτΕ, να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διαβάστε περισσότερα

xirodermia.ets.jpgΞηροδερμία: 6 αιτίες και πώς θα τις αντιμετωπίσετε


Μπορεί να οφείλεται σε εξωτερικές ή εσωτερικές αιτίες και να είναι περισσότερο ή λιγότερο εμφανής. Σε κάθε περίπτωση, η ξηροδερμία, αντιμετωπίζεται. Αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

chol.ex.ets.jpgΈλεγχο χοληστερόλης και στα μωρά;


Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο προληπτικός έλεγχος της χοληστερόλης σε μωρά, θα μπορούσε, σε ορισμένες περιπτώσεις,  να αποβεί σωτήριος και να προφυλάξει από την καρδιακή νόσο, όχι μόνο τα ίδια αλλά και τους γονείς τους.

Διαβάστε περισσότερα

msd.ets.jpgΟρόσημο στη Μικροβιολογία τα Ερευνητικά Εργαστήρια της MSD


Τη διάκριση «Ορόσημα στην Μικροβιολογία» από την Αμερικανική Μικροβιολογική Εταιρεία έλαβαν τα Ερευνητικά Εργαστήρια της MSD.  Η διάκριση απονέμεται για πρώτη φορά σε φαρμακευτική εταιρεία και σε βιομηχανικά εργαστήρια γενικότερα.

Διαβάστε περισσότερα

bms.ets.jpgΚαρκίνος του πνεύμονα: Διαρκής ανταπόκριση στο nivolumab


Το nivolumab επιδεικνύει διαρκή ανταπόκριση στην πιο μακροχρόνια έως τώρα παρακολούθηση για έναν αναστολέα του PD-1 στον προχωρημένο, μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, για τον οποίο έχει χορηγηθεί προηγούμενη θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα