Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Η «παρέα» που ήθελε το τέλος του Καραμανλή και της Ελλάδας – Μέρος 1ο

kostas-karamanlis-maximou-diloseis.jpg
ΦΩΣ στις υποκλοπές κατά Καραμανλή. Έτσι γράφουν τα δημοσιεύματα…
Όταν ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 2004, μία συγκεκριμένη «παρέα» έχασε τον ύπνο της.
Ένα μεγάλο πάρτυ που είχε στηθεί εις βάρος της Ελλάδας, εκείνο από το
σύστημα Σημίτη, που αγωνιούσε για το πως θα συμπεριφερθεί ο Κώστας Καραμανλής. Η αναταραχή ήταν εύλογη. Η κυβέρνηση Σημίτη είχε φύγει γιατί ο κόσμος είχε αηδιάσει από το Χρηματιστήριο, τα Ίμια, τα εξοπλιστικά και των σκάνδαλα, επιπλέον ο Κώστας Καραμανλής είχε κατονομάσει τους νταβατζήδες και παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει τον Σημίτη από το βήμα της Βουλής ως αρχιερέα της διαπλοκής.
Η κυβέρνηση Σημίτη είχε φύγει, γιατί ο κόσμος είχε αηδιάσει και όχι γιατί πεινούσε, έχει τη σημασία του αυτό.
Και η αηδία είχε αγγίξει τις καρδιές και τις ψυχές του λεγόμενου μετριοπαθούς κέντρου, του κοινωνικού χώρου που στήριζε και συνεχίζει ακόμη να στηρίζει – όταν υπάρχουν επιλογές – μετριοπαθείς πολιτικούς.
Η «παρέα» τρόμαξε τόσο πολύ που έστησε ένα μηχανισμό παρακολούθησης, έτσι ώστε να ακούει και να βλέπει, να είναι έτοιμη να επέμβει αν ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνησή του, «τολμήσει» να πειράξει κάποια αμαρτωλή σύμβαση, κάποιο τουβλάκι του παζλ.
Η αλήθεια είναι πως η βρωμοπαρέα είχε κάνει καλή δουλειά. Η διαφθορά ήταν τόσο μεγάλη και σε τόσα πολλά επίπεδα, που άγγιζε σχεδόν το σύνολο των κρατικών προμηθειών. Όλα είχαν ένα ποσοστό κέρδους αρκούντως ικανοποιητικό, που έδινε τη δυνατότητα σε κάθε μικρό ή μεγάλο δημόσιο λειτουργό και για την οποιαδήποτε προμήθεια, να μην θέλει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή να ακουμπήσει τίποτα. Είχε δηλαδή δημιουργηθεί ένας στρατός «πράσινων» παρακρατικών και υπερκρατικών, που ήταν έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, αφενός για να μην αλλάξει τίποτα και αφετέρου για να επιστρέψουν και πάλι στην εξουσία, όπως και έγινε το 2009.
Αυτή η «παρέα» είχε και συμμάχους εκτός Ελλάδας. Γνωστοί και αυτοί. Το ζητούμενο πάντα οι προμήθειες στις τηλεπικοινωνίες, στο στρατό, στην υγεία, στην ενέργεια.
Κάθε σύμβαση που άνοιγε ο Κώστας Καραμανλής και μία βρώμα, μία δυσωδία. Κάθε προσπάθεια που έκανε να αλλάξει «παρόχους», έβρισκε σθεναρή αντίσταση. Οι Πρεσβείες έδειχναν αμέσως τη δυσαρέσκειά τους. Οι καίριες υποδομές της Ελλάδας, είχαν μπλεχτεί τόσο χειρουργικά με συγκεκριμένα πρόσωπα, που κάθε άλλη επιλογή θα έφερνε το χάος!
Η ιστορία συνεχίζεται… και στο τέλος της ιστορίας έχει ΕΛΣΤΑΤ και Μνημόνιο!!
Μείνετε συντονισμένοι, θα πέσει πολύ ΦΩΣ! Και προσέξτε οι καιροί είναι πονηροί…
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/