Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Εύκολη νίκη στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος 3 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης

Δουλειές με... Φούντες είχε ο Πανιώνιος και ο Αστέρας «κατέρρευσε»Η νέα σεζόν για τον Πανιώνιο άρχισε το ίδιο ενυπωσιάκα με τη συνολική περυσινή πορεία της ομάδας. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και τον Ταξιάρχη Φούντα οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, με 3-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής από την οποία ξεκίνησε η εφετινή Super League..

Οι «κυανέρυθροι» είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους «μουδιασμένους» Αρκάδες, που έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους στο χορτάρι της Νέας Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν προηγηθεί νωρίτερα, όμως ο Κοζίτσκι απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά γωνία του το πέναλτι του Ανσαριφάρντ στο 15ο λεπτό, που είχε καταλογιστεί για χέρι του Ιωαννίδη ύστερα από σέντρα του Οικονόμου.
Στο 24΄ όμως ο Ιρανός εξιλεώθηκε για την απώλεια, όταν παίρνοντας την κάθετη πάσα του Βλάχου μπήκε στην περιοχή από δεξιά και στο σωστό χρόνο «έκοψε» την μπάλα αριστερά του στον αμαρκάριστο Φούντα, που δεν είχε να κάνει τίποτε άλλο από το να σπρώξει την μπάλα από κοντά στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0.

Ακόμη καλύτερα, στο 51΄ ο Ανσαριφάρντ από δημιουργός έγινε και σκόρερ, όταν δεχόμενος μια εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Μπεν βγήκε απέναντι στον Κοζίτσκι και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Φούντας «έγραψε» το 3-0 με ένα γκολ που δεν θα είναι απλώς υποψήφιο για το ωραιότερο της 3ης αγωνιστικής (best goal), αλλά ολόκληρης της εφετινής περιόδου.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο 21χρονος στράικερ είδε την μπάλα να έρχεται προς το μέρος του, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, να αναπηδά και πριν κάνει δεύτερο γκελ να τη στέλνει για τρίτη φορά στα δίχτυα των Αρκάδων με ένα εκπληκτικό εναέριο φαλτσαριστό σουτ. Στις «κακές» στιγμές της συνάντησης ο τραυματισμός του Δημούτσου. Ο μέσος των Αρκάδων δέχθηκε χτύπημα στο στέρνο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, καθώς εκφράστηκαν φόβοι για κάταγμα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Ανσαριφάρντ (86΄ Ν΄Γκογκ), Μασούντ (83΄ Καθάριος), Φούντας (70΄ Ολαϊτάν). ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοζίτσκι, Μπέρτος, Σεφί, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος (46΄ Νίκο Φερνάντες), Καλτσάς (54΄ Φαρίνια), Μάσα, Ιωαννίδης, Τσιλιανίδης (37΄ Χαμντανί).