Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Πυρκαγιές σε Λακωνία και Κάρυστο

Πυρκαγιές σε Κάρυστο και Λακωνία
Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν και πάλι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην περιοχή Δαιμονιά στη Λακωνία και περιοχή Πόρτο Λάφια στην Κάρυστο.

Στην περιοχή Δαιμονιά στη Λακωνία η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεση επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία αεροσκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην Κάρυστο η φωτιά ξέσπασε στις 8 το πρωί, από άγνωστη αιτία, και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, μέσα σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε οχήματα ΟΤΑ και δύο αεροσκάφη.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει πάρει διαστάσεις, ενώ οι φλόγες πέρασαν πολύ κοντά σε σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές. Αυτή την ώρα πάντως, οι φλόγες έχουν απομακρυνθεί από κατοικημένες περιοχές.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στα Μέγαρα, στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέα. Στο σημείο έφτασαν αμέσως 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 22 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρο και κατάφεραν σε σύντομο χρόνο, να ελέγξουν τις φλόγες.
Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αστράς στην Κέα. Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες με τρία οχήματα 3 αεροσκάφη.
Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στο Χάνι Κοκκιναρέα στα Μέγαρα.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Δωρικού στην Αλεξανδρούπολη, ενώ υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στις περιοχές Λίμνη, Αργάσι και Βολίμες στη Ζάκυνθο, καθώς και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην περιοχή Γεράνι Ρεθύμνου και στην περιοχή Συκιές στην Άρτα.