Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



 
Η κατασκευή πεζογέφυρας, η οποία θα συνδέει το Χελυδόρι με το Δερβένι, καθώς και δρόμου που θα επιτρέπει την πρόσβαση των παραγωγών στα κτήματά τους στον Αγ. Φανούριο Λυκοποριάς, αποτελούν δύο σημαντικά αιτήματα των κατοίκων των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων της Δυτικής Κορινθίας.
Γι’ αυτό το λόγο με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κου Γιώργου Ψυχογιού, σε συνεννόηση με τους άλλους δύο συναδέλφους του Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω κινήσεις:
11) Κλήθηκε ο Υπεύθυνος της ΕΥΔΕ Κατασκευής Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης Πελοποννήσου και Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, κο Δημόπουλο, παρουσία κατοίκων, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ο οποίος έκανε αυτοψία και κατέγραψε την σπουδαιότητα των δύο αυτών έργων για τις τοπικές κοινωνίες.

 2Απεστάλη Σημείωμα προς την ΕΥΔΕ - με κοινοποίηση στο αρμόδιο Υπουργείο - σχετικά με το υπ. αρίθμ. 1175/29.01.2016  αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για παραχώρηση χώρου στην περιοχή «Αγίου Φανουρίου» Λυκοποριάς.

3)      Κατατέθηκε ακολούθως η υπ’ αρίθμ. 2456/24.06.2016 Αναφορά προς τον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη, γνωστοποιώντας το αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για κατασκευή της πεζογέφυρας στο Δερβένι και ζητώντας την υλοποίησή του.

4)      Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κο Δέδε, τονίζοντάς του τη σημασία των δύο έργων για την περιοχή και την ανάγκη να ενταχθούν στην τελική συμφωνία με τις κατασκευαστικές εταιρείες.