Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ



Με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας και τοπικά στελέχη, επισκέπτομαι σήμερα την πληγείσα από τη τελευταία πυρκαγιά, περιοχή της Ιεράπετρας, ώστε να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής.
Ενημερώθηκα αναλυτικά για τις ζημιές που έχουν προκληθεί  και έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των τοπικών παραγόντων και αρχών για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ζημιών.

Στο πλαίσιο αυτό, επικοινώνησα με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή και του έθεσα το καθολικό αίτημα των φορέων της Ιεράπετρας για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
Επίσης, θα φέρω το θέμα προς συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο και θα καλέσω την κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση για τις προθέσεις της.
Παράλληλα, για να ανακουφίσουμε τους πληγέντες, θα αναλάβω κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για την επανεργοποίηση άρθρου που είχε εντάξει η κυβέρνηση της ΝΔ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, είχε εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και στη συνέχεια καταργήθηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και το οποίο προέβλεπε, την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.    
Τέλος, επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να κατασβηστεί η πυρκαγιά.
Θεωρώ χρέος όλων μας, να ευχαριστήσουμε τα άξια στελέχη της Πολιτικής Προστασίας,  της Πυροσβεστικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και τους εθελοντές, για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους για να διασώσουν ανθρώπινες ζωές, και να προστατεύσουν τις περιουσίες των συμπολιτών μας και το φυσικό πλούτο της περιοχής μας.   


Γραφείο Τύπου Πλακιωτάκη