Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Απαράδεκτη η μη τήρηση των διαδικασιών της διαβούλευσης για το ΠΔ του Κυπαρισσιακού κόλπου. Στο πλευρό των πολιτών και της Δημοτικής αρχής η Περιφέρεια»



 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrLAWbLRAZvi6-PN2d2jYbG-Ehh6FRv6DsbX-iJR0RxZ7w030_bsLkp_KZlbqltZ1NwQX56J0huz_vYhgFal6ol7A0F69LNQy9148aB4tW-z1HBhIqxzIPxPsKIziOTp8yP8Fbqwc9DLmt/s1600/NTINA+NIKOLAKOY.PNGΗ Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφορικά με το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο δήλωσε τα εξής:

«Είναι απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που άπτεται της ανάπτυξης μιας από τις πιο δυναμικές περιοχές της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας να θεωρεί ο κ. Τσιρώνης ότι, χωρίς να έχει τηρήσει στο ελάχιστο τις διαδικασίες διαβούλευσης, να θεωρεί ότι 18 μέρες αρκούν για την αξιολόγηση του Προεδρικού Διατάγματος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά την άμεση παράταση του χρόνου διαβούλευσης και να υπάρξει συνεργασία όλων των Δημοτικών αρχών της Ηλείας και της Μεσσηνίας και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι πρέπει να έχουν και την ευθύνη του φορέα διαχείρισης, ως οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του τόπου.
Η Περιφερειακή αρχή στέκεται δίπλα στις δημοτικές αρχές και τους δημότες, συμμεριζόμενη την αγωνία τους, για ένα ΠΔ, το οποίο βάζει ταφόπλακα στη δυναμική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και δημιουργεί συνθήκες ερημοποίησης με την παντελή απουσία του ανθρώπινου στοιχείου. Το συγκεκριμένο ΠΔ άλλωστε ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την επιχειρηματικότητα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής αυτής.
Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τη διαφοροποίηση του ΠΔ σε ορισμένες περιπτώσεις όπου τα πάντα επιτρέπονται, ενώ δίνεται και η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων  αυθαιρέτων, καταργώντας κάθε έννοια ισοπολιτείας και ισονομίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την εκπεφρασμένη άποψή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παραμένει σταθερά στο πλευρό της Δημοτικής αρχής Τριφυλίας και όλων των φορέων και πολιτών της και δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσιρώνη με τις «εμμονικές του τάσεις» να δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην ανάπτυξη της περιοχής.